F Κριτική: Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση - Mission Impossible - Fallout (2018) - FilmBoy Κριτική: Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση - Mission Impossible - Fallout (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση - Mission Impossible - Fallout (2018)




    22 χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά, ο Ethan Hunt συνεχίζει να σώζει τον κόσμο φέρνοντας εις πέρας «Αδύνατες Αποστολές». 
    Αυτή τη φορά, την 6η κατά σειρά, έρχεται εκ νέου αντιμέτωπος με το Συνδικάτο που γνωρίσαμε στο Rogue Nation, μέλη του οποίου θέλουν να φέρουν τον πυρηνικό όλεθρο στον πλανήτη. 
    Τις οδηγίες και για αυτή την αποστολή δίνει ο Christopher McQuarrie ο οποίος επιστρέφει σε σκηνοθεσία και σενάριο μετά την τελευταία ταινία, παραμένοντας στο ίδιο εξαιρετικό επίπεδο.

    Από πολύ νωρίς και μόλις μπει η ιστορία σε τροχιά, ο δημιουργός ανεβάζει ρυθμό και τον κρατάει σταθερά ψηλά δημιουργώντας μια καταιγιστική περιπέτεια που δεν σε αφήνει να πάρεις τα μάτια από την οθόνη. Εξαιρετικά χορογραφημένες μονομαχίες, κυνηγητά, πιστολίδι, όλα με εντυπωσιακή σκηνοθετική ματιά που χαρίζει ένα χορταστικό οπτικό αποτέλεσμα, το οποίο ενισχύεται και από την κατάλληλη μουσική συνοδεία. Τα περισσότερα μάλιστα που παρουσιάζονται δεν δείχνουν τόσο «Impossible» όσο σε προηγούμενες ταινίες, δίνοντας αρκετό ρεαλισμό στο τελικό αποτέλεσμα.



    Όσον αφορά το ιδιαίτερα γεμάτο σενάριο, ο McQuarrie συνδέει την ιστορία άμεσα με το Rogue Nation και κινούμενος σε κατασκοπικά μονοπάτια παίζει με τις ταυτότητες των πρωταγωνιστών, δημιουργώντας σε αρκετά σημεία αίσθημα αμφιβολίας για τα κίνητρα του καθενός. Σε μερικές περιπτώσεις βέβαια φαίνεται να υπερβάλει με τις αλλαγές πλεύσης των χαρακτήρων, αλλά όταν αυτές αποσαφηνίζονται συνεχίζει δυναμικά με ολιγόλεπτα μόνο διαλείμματα ώστε να πάρουν οι πρωταγωνιστές (και εμείς) μερικές ανάσες, ενώ δεν λείπουν και οι πετυχημένες χιουμοριστικές πινελιές, κυρίως γύρω από την παρουσία του Simon Pegg (Ready Player One).

    Όλα αυτά λειτουργούν πάρα πολύ καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας, και μόνο στο τέλος μοιάζει να συμβιβάζεται και να παίρνει μια πιο αναμενόμενη πορεία η οποία σε συνδυασμό με την τσιμπημένη διάρκεια φαίνεται λιγάκι να ξεχειλώνει. 
    Σε επιτρεπτά όμως πλαίσια και χωρίς να κουράζει.

    Φυσικά όλα τα παραπάνω κινούνται γύρω από το αγέραστο πρόσωπο του Tom Cruise (American Made) ο οποίος αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα καθώς δεν σταματάει να τρέχει, να σκαρφαλώνει, να πηδάει από κτίρια, να παλεύει, και γενικώς να κάνει τα πάντα εντυπωσιακά. 
    Δίπλα του συνεχίζουν από το Rogue Nation οι Rebecca Ferguson (The Greatest Showman) και Sean Harris (Trespass Against Us), ενώ νέα προσθήκη αποτελεί ο «super» Henry Cavill (Justice League).

    Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια καταιγιστική περιπέτεια, διασκεδαστική και αγωνιώδης ταυτόχρονα, η οποία μαζί με το πέμπτο κεφάλαιο του franchise αποτελούν τις καλύτερες στιγμές του.

    Στους κινηματογράφους από 30 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση - Mission Impossible - Fallout (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top