F Κριτική: Ουρανοξύστης - Skyscraper (2018) - FilmBoy Κριτική: Ουρανοξύστης - Skyscraper (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ουρανοξύστης - Skyscraper (2018)



    Ο Dwayne “The Rock” Johnson σίγουρα δείχνει ασταμάτητος μόλις τον βλέπεις. 
    Τον τελευταίο καιρό όμως δείχνει και κινηματογραφικά ασταμάτητος, καθώς συνεχίζει να στηρίζει στους τεράστιους ώμους του μεγάλες παραγωγές κάνοντας απανωτές ταινίες, με τελευταία πριν λίγους μόλις μήνες όταν και είχε κυκλοφορήσει το… περίφημο και ανεπανάληπτο Rampage!

    Αυτή τη φορά σαν να θέλει να δείξει λίγο (έως ελάχιστα για να είμαστε ειλικρινείς) διαφορετικός, διαχειρίζεται έναν χαρακτήρα ο οποίος μοιάζει πιο ευάλωτος, και από συναισθηματικής άποψης αλλά και σωματικής, καθώς χαρακτηρίζεται και από μια σωματική αναπηρία η οποία τον κάνει να δείχνει λίγο πιο… ανθρώπινος. 

    Αυτά τα χαρακτηριστικά βέβαια συχνά κάνουν στην άκρη μπροστά στα υπερηρωικά κόλπα που καλείται να κάνει ώστε να σώσει την οικογένειά του από έναν φλεγόμενο ουρανοξύστη. 
    Έτσι σαν άλλος John McClane (Die Hard) μπαίνει σε έναν νέο Πύργο της Κολάσεως (Towering Inferno) και με τις στρατιωτικές ικανότητες του Rambo τα βάζει με όλους και με όλα.


    Ο σκηνοθέτης Rawson Marshall Thurber συνεργάζεται ξανά με τον Dwayne Johnson μετά το Central Intelligence, και παραδίδει μια σίγουρα καλοφτιαγμένη και εξελιγμένη τεχνολογικά ταινία, με ορισμένα εντυπωσιακά σκηνικά και φιλότιμη συχνά προσπάθεια να δημιουργήσει σκηνές αγωνιώδους δράσης. 
    Και παρόλο που τα περισσότερα από όσα παρακολουθούμε απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ρεαλιστικά, καταφέρνει σε ορισμένα σημεία να μας κρατήσει με την πετυχημένη σκηνοθετική ματιά του. 

    Φυσικά δεν αποφεύγονται όλα τα γνωστά κλισέ, ενώ το σενάριο δεν βοηθάει σε κάτι περισσότερο και σε επίπεδο πλοκής, αλλά πολύ περισσότερο σε επίπεδο χαρακτήρων.

    Τα παραπάνω όμως αν τα προσεγγίσει κάποιος με διάθεση να δει μια αγνή, καθαρόαιμη περιπέτεια, τότε θα αποζημιωθεί από τις εξεζητημένες «κασκαντεριές», από το μπόλικο πιστολίδι, και φυσικά την κάτι παραπάνω από στιβαρή παρουσία του The Rock, ο οποίος κάνει μια από τις καλύτερες ταινίες, της δικής του πάντα, φιλμογραφίας.

    Στους κινηματογράφους από 12 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ουρανοξύστης - Skyscraper (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top