F Κριτική: Το Αριστούργημά μου - Mi Obra Maestra (2018) - FilmBoy Κριτική: Το Αριστούργημά μου - Mi Obra Maestra (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Αριστούργημά μου - Mi Obra Maestra (2018)



    Με τον τυφώνα “γαλλική κομεντί” χρόνο με το χρόνο να ξεθυμαίνει, οι διανομείς ψάχνουν… αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, με την αγορά της Αργεντινής να αναδεικνύεται σε μια καλή λύση χάρη στους ολοένα και πιο αναγνωρίσιμους από το ελληνικό κοινό ηθοποιούς αλλά και τις ιστορίες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας.

    Οι Andrés και Gastón Duprat που πριν δύο περίπου χρόνια μας έφεραν την αναπάντεχη επιτυχία El Ciudadano Ilustre, φέτος επιστρέφουν με μια μαύρη κωμωδία που ψάχνει ματαίως την ισορροπία της.
    Ο Renzo Nervi είναι ένας ηλικιωμένος ζωγράφος, εξαιρετικά επιτυχημένος τη δεκαετία του ’80, που όμως δε μπόρεσε να εξελιχθεί, με αποτέλεσμα σήμερα να ζει ξεχασμένος, στην ανέχεια, με τον στριφνό, ξεροκέφαλο χαρακτήρα του να τον έχουν αφήσει ολομόναχο. 
    Μοναδικός του φίλος, ο Arturo Silva, ένας έμπορος τέχνης με τον οποίον γνωρίζονται από τις μεγάλες επιτυχίες, και συνεχίζει να προσπαθεί να πουλήσει τα έργα του, παρότι κανείς πια δεν ενδιαφέρεται, και ο Renzo δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει. 
    Μέχρι που ένα ατύχημα, τους δίνει μια τρελή ιδέα…


    Μία βγαίνω, δύο μένω! 
    Η κεντρική ιδέα του Mi Obra Maestra κάτι μας θυμίζει και για να το κάνω λιανά… μόνο η κουδούνα της λείπει! 
    Ωστόσο, για να είμαι δίκαιος, η ταινία των Duprat ρίχνει περισσότερο βάρος στη φιλία των δύο ανδρών και με τη χρήση άναρχης αφήγησης, μας διηγείται τα διάφορα στάδιά της, τις δυσκολίες που πέρασε και συνεχίζει να περνάει αλλά και το πως συνεχίζει να είναι δυνατή.
    Ωστόσο αυτό δεν αρκεί, με το σενάριο να είναι γεμάτο τρύπες, να αδυνατεί να εντοπίσει την αίσθηση του χιούμορ που θέλει να μας βγάλει και ταυτόχρονα να εξελίσσεται χωρίς καμία οικονομία, Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσω Πρεβέζης ένα πράγμα..

    Οι Luis Brandoni και Guillermo Francella (El Clan) είναι αρκετά συμπαθείς, όμως το σενάριο δεν τους βοηθάει να λάμψουν, με τη χημεία τους να πηγαίνει στράφι.
    Με εξαίρεση μερικές συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές, το Mi Obra Maestra είναι δυστυχώς μία ακόμα θερινή μετριότητα. 
    Αν το ότι δεν γίνεται βαρετό σας αρκεί, πάσο, όμως αν ψάξετε, σίγουρα θα βρείτε καλύτερες επιλογές έστω κι αν αυτή είναι να ξαναδείτε τις περιπέτειες του Λαμπιρίκου στη tv!

    Στους κινηματογράφους από 11 Ιουλίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Αριστούργημά μου - Mi Obra Maestra (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top