F Review: Η Φαμίλια - El Clan - FilmBoy Review: Η Φαμίλια - El Clan - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Φαμίλια - El Clan




    Μία μεσοαστική οικογένεια στην Αργεντινή του ’80 απάγει και εκτελεί επιφανείς πολίτες στο όνομα μίας ακραίας ιδεολογίας.

    Ο πατέρας φαμίλιας Arquímedes Puccio (Guillermo Francella, The Secret in their Eyes) συντονίζει τις εγκληματικές του δράσεις με συνεργούς όλα τα μέλη της οικογένειάς του. 
    Για εκείνους αποτελεί καθημερινή ρουτίνα η… «φιλοξενία» κάποιου ομήρου μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. 

    Μέχρι να έρθει η δημοκρατική κυβέρνηση του εκλεγμένου Προέδρου Ραούλ Αλφονσίν και καθ’ όλη τη διάρκεια του "Βρώμικου Πολέμου", η οικογένεια Puccio έδρασε σχεδόν ανενόχλητη και έσπειρε τον τρόμο. 
    Αυτή είναι η πραγματική τους ιστορία…

    Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης από το Μπουένος Άιρες, Pablo Trapero (Λευκός Ελέφαντας, Το Αρπαχτικό) συνθέτει επιδέξια μία δυναμική ταινία με φρεσκάδα, βαρύτητα, αλλά και ορισμένα «αμερικάνικα κόλπα», όπως ορισμένες αμφιβόλου προθέσεως επιλογές στο σάουντρακ, που προσδίδουν μία πιο mainstream νότα.


    Στο ρόλο του ψυχρού, μεθοδικού «νονού» της υπόθεσης ο –δημοφιλής στη χώρα του- Guillermo Francella πραγματικά «κεντάει» κι αποδεικνύει πόσο απρόβλεπτα πλούσια είναι η υποκριτική του γκάμα. 

    Πλαισιώνεται από ένα επίσης ικανότατο καστ, το οποίο δίνει σάρκα και οστά στους ενδιαφέροντες χαρακτήρες της απίστευτης αυτής ιστορίας, που συγκλόνισε την Αργεντινή στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80.

    Ο δε Julián Apezteguia κάνει εξαιρετική δουλειά στην κινηματογράφηση και στους λιτούς φωτισμούς της ταινίας, αναδεικνύοντας έτσι το περιεχόμενο και παρουσιάζοντας ένα εκφραστικό εικαστικό κομμάτι.

    Με λίγες πινελιές ακόμη στη σκιαγράφηση των ηρώων και στο κοινωνικοπολιτικό συγκείμενο, το El Clan θα ανέβαινε μία κλάση ακόμη.

    Στους κινηματογράφους από 16 Ιουνίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Φαμίλια - El Clan Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top