F Κριτική: Άγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου - Agatha and the Truth of Murder (2018) - FilmBoy Κριτική: Άγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου - Agatha and the Truth of Murder (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Άγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου - Agatha and the Truth of Murder (2018)



    Το «Agatha and the Truth of Murder» είναι μια βρετανική τηλεταινία, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρουσιάζει στην έναρξη, παίρνει έμπνευση από την πραγματική εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι για έντεκα ημέρες τον Δεκέμβριο του 1926, με τα αίτια αυτής της εξαφάνισης να παραμένουν άγνωστα. 
    Με αυτή την αφορμή στήνεται μια υπόθεση σύμφωνα με την οποία η νεαρή συγγραφέας, ενώ βρίσκεται σε λογοτεχνικό τέλμα, δέχεται την επίσκεψη μιας γυναίκας που της ζητά να τη βοηθήσει στην εξιχνίαση ενός φόνου. 
    Έτσι η ίδια καλείται να ενσαρκώσει τη λογική των διάσημων χαρακτήρων της, Μις Μαρπλ και Ηρακλή Πουαρό, ώστε να φτάσει στη λύση του εγκλήματος.

    Μια τηλεταινία η οποία ακολουθεί τη λογική των βιβλίων της διάσημης συγγραφέως, χτίζοντας μια ιστορία που θα φέρει στη μνήμη των φανατικών αναγνωστών παρόμοιες υποθέσεις, με τα χαρακτηριστικά αυτών να είναι εμφανή και εδώ. 
    Ένας τέλειος φαινομενικά φόνος,  διακριτικές ανακρίσεις στους χώρους της αριστοκρατίας, χωρικός και χρονικός περιορισμός για την εξιχνίαση του εγκλήματος, θεατρικότητα.

    Τηρώντας όλα τα παραπάνω όμως, και σε συνδυασμό με τους τηλεοπτικούς περιορισμούς, το αποτέλεσμα δεν καταφέρνει να διαφοροποιηθεί και να δώσει κάτι το αξιομνημόνευτο. 
    Ακολουθεί μια ακαδημαϊκή και αρκετά τυπική αφήγηση, που σε συνδυασμό με την άκρως βρετανική διάθεση μένει αγκυλωμένο στην στεγνή εξιχνίαση του φόνου, παρέχοντας ελάχιστα για το κλίμα της εποχής και χωρίς να δίνει πραγματική υπόσταση στους χαρακτήρες.


    Ο μοναδικός ρόλος που διαφοροποιείται είναι ο κεντρικός, με την πρωταγωνίστρια Ruth Bradley (Grabbers) να πετυχαίνει να δώσει ζωντάνια στον κεντρικό ρόλο της Αγκάθα Κρίστι, αλλά με μια σκιαγράφηση που δεν ξεχωρίζει σε δραματικά επίπεδα, αλλά ούτε παρέχει ουσιαστικές προσωπικές πληροφορίες.

    Τελικά αυτό που έχουμε δεν είναι παρά μια τυπική ιστορία η οποία θα μπορούσε να αποτελεί δημιούργημα της συγγραφέως, χωρίς την επιθυμητή ένταση και νεύρο. 
    Για τους φίλους ανάλογων ταινιών βλέπεται ανάλαφρα, χωρίς όμως να ξεχωρίζει στο ελάχιστο.

    Στους κινηματογράφους από 6 Ιουνίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Άγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου - Agatha and the Truth of Murder (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top