F Κριτική: Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ! - En liberté! (2018) - FilmBoy Κριτική: Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ! - En liberté! (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ! - En liberté! (2018)



    Ο γεννημένος-στην-Τυνησία Γάλλος σκηνοθέτης Pierre Salvadori των επιτυχιών ‘Priceless’ (2006),) ‘Beautiful Lies’ (2010) και ‘In The Courtyard’ (2014) επιστρέφει με τη νέα του κωμωδία όπου πρωταγωνιστούν οι Adèle Haenel, Pio Marmaï, Damien Bonnard και Audrey Tautou
    Περίεργος συνδυασμός των ειδών, αλλόκοτοι και ανισόρροποι χαρακτήρες και ένα σενάριο με καλές και κακές στιγμές είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν αυτή την ταινία σε γενικές γραμμές.

    Η Yvonne, νεαρή αστυνομικός επιθεωρητής, ανακαλύπτει μια μέρα πως ο σύζυγός της και αρχηγός της αστυνομίας Jean Santi, ήρωας της περιοχής που πέθανε σε αποστολή, δεν ήταν αυτός που πίστευε πως ήταν. 
    Δεν ήταν ένας θαρραλέος και ‘καθαρός’ αστυνομικός. 
    Αντιθέτως, ήταν ένας διεφθαρμένος. 
    Αποφασισμένη να επανορθώσει για τις αδικίες του, η Yvonne συναντά στο δρόμο της τον Antoine, έναν ανισόρροπο άντρα που έριξε στη φυλακή για οκτώ χρόνια ο σύζυγός της. 
    Ο Antoine μπορεί να βγήκε από τη φυλακή αλλά το έγκλημα συνεχίζει να τον συναρπάζει δίχως να σκέφτεται τις συνέπειες. 
    Τα πράγματα θα περιπλέξουν ακόμα περισσότερο όταν ο Louis, ένας συνάδελφος του Santi, αρχίζει να ερωτεύεται την Yvonne…


    Το σενάριο των Salvadori, Benoît Graffin και Benjamin Charbit διαθέτει καλογραμμένους χαρακτήρες που όμως δεν είναι σε απόλυτη ερμηνεία με την ιστορία και τη σκηνοθεσία και κάπως έτσι μειώνεται λίγο το ενδιαφέρον του θεατή να εξακολουθεί να βλέπει την οθόνη. 
    Καταιγιστική δράση και χιουμοριστικές σκηνές κλέβουν την παράσταση ανά διαστήματα ενώ η χημεία της Adèle Haenel με τον Pio Marmaï είναι αρκετά καλή και αντανακλά σωστά τα στοιχεία της κωμωδίας.

    Παρά μερικά ερωτηματικά που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ταινίας, το σύνολο θα κάνει τον θεατή να γελάσει και εν μέρει θα τον αποζημιώσει χάρη στις καλές και κεφάτες ερμηνείες του βασικού καστ. 
    Ο Pierre Salvadori έχει βρει από καιρό το είδος που τον ενδιαφέρει και τα καταφέρνει. 
    Άλλες φορές πετυχημένα, άλλες λιγότερο. 

    Αυτή τη φορά οι αντιήρωες του ξεπερνούν τα όρια της λογικής και αγγίζουν αυτά της παράνοιας μέσα από ορισμένες σκηνές οι οποίες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. 
    Κάτι παραπάνω αναζητούσαμε και θα έμενε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο έργο. Δίχως να προσθέσουμε κάτι άλλο, το έργο έχει καλή κατεύθυνση και δικαίως τοποθετεί τον σκηνοθέτη της ως σημείο αναφοράς για την σύγχρονη γαλλική κωμωδία.

    Στους κινηματογράφους από 23 Μαΐου.

    Πάνος Μουζάκης


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ! - En liberté! (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top