F Stockholm trailer: Ethan Hawke και Noomi Rapace στην αληθινή ιστορία πίσω από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης! - FilmBoy Stockholm trailer: Ethan Hawke και Noomi Rapace στην αληθινή ιστορία πίσω από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης! - FilmBoy
  • Latest News

    Stockholm trailer: Ethan Hawke και Noomi Rapace στην αληθινή ιστορία πίσω από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης!


    Όλοι έχουμε ακουστά το σύνδρομο της Στοκχόλμης, το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια προς τους απαγωγείς τους. 
    Λίγοι όμως ξέρουν από που προήλθε αυτός ο όρος και ο Καναδός Robert Budreau (Born to Be Blue) αναλαμβάνει να μας διηγηθεί την αληθινή ιστορία του.

    Τον Αύγουστο του 1973, ένας Αμερικάνος άνδρας, οπλισμένος με αυτόματο όπλο, εισέβαλε σε υποκατάστημα της τράπεζας Kreditbanken στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και έπιασε ομήρους του 4 υπαλλήλους. 

    Προς έκπληξη της αστυνομίας που τους έχει περικυκλώσει, ο άνδρας δε ζήτησε χρήματα ή κάτι τέτοιο παρά μόνο να απελευθερώσουν έναν φίλο του που ήταν φυλακή και να τον φέρουν στην τράπεζα για να την ληστέψουν μαζί! 
    Όσο οι ώρες και οι μέρες περνούσαν, οι παράλογες απαιτήσεις του συνεχιζόταν, και οι όμηροι είχαν πια καταλάβει πως ο ληστής ήταν ουσιαστικά άκακος και έφτασαν σε σημείο να συνεργαστούν μαζί του, να τον βοηθήσουν ώστε να το σκάσει με τα εκατομμύρια.

    Η ταινία μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα αν και ο υπερβολικά κωμικός τόνος μάλλον υποβαθμίζει το ρεαλισμό της αληθινής ιστορίας. 

    Πρωταγωνιστούν οι Ethan Hawke (First Reformed), Noomi Rapace (Close), Mark Strong (Welcome to the Punch) και Christopher Heyerdahl (Sicario: Day of the Soldado).

    Το Stockholm έκανε πρεμιέρα πριν σχεδόν ένα χρόνο στο φεστιβάλ Tribeca όπου δεν τα πήγε πολύ καλά, με αποτέλεσμα να μένει όλο αυτό το διάστημα στο συρτάρι και φέτος την άνοιξη να βγαίνει στις αίθουσες.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Stockholm trailer: Ethan Hawke και Noomi Rapace στην αληθινή ιστορία πίσω από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top