F The Golem trailer: Ο τρόμος είναι φτιαγμένος από χώμα στο Ισραηλινό θρίλερ - FilmBoy The Golem trailer: Ο τρόμος είναι φτιαγμένος από χώμα στο Ισραηλινό θρίλερ - FilmBoy
  • Latest News

    The Golem trailer: Ο τρόμος είναι φτιαγμένος από χώμα στο Ισραηλινό θρίλερ


    Το γκόλεμ, σύμφωνα με την εβραϊκή μυθολογία είναι ένα ανθρωπόμορφο είδωλο φτιαγμένο από ανόργανα υλικά, συνήθως πηλό ή χώμα, που με τη χρήση μαγείας μπορεί να πάρει ζωή, έχοντας υπερφυσικές δυνάμεις. 
    Με άλλα λόγια είναι κάτι αντίστοιχο του γνωστότερου τέρατος του Φρανκενστάιν, και παρότι ο όρος έχει περάσει στην ποπ-κουλτούρα, ο κινηματογράφος δεν το έχει εκμεταλλευτεί πολλές φορές.

    Στη ταινία των αδερφών Paz που πριν λίγα χρόνια μας έδωσαν το Jeruzalem, μια νεαρή γυναίκα "δημιουργεί" ένα γκόλεμ με τη μορφή μικρού παιδιού για να προστατεύσει τη κοινότητά τους από μια επιδημία, όμως το πλάσμα είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ' όσο φανταζόταν.

    Το The Golem έχει ήδη προβληθεί στα FrightFest, Morbido και Busan festivals και τις ερχόμενες εβδομάδες και βγει και στις αίθουσες της Αμερικής. 

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Golem trailer: Ο τρόμος είναι φτιαγμένος από χώμα στο Ισραηλινό θρίλερ Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top