F Κριτική: Flashback - Backtrace (2018) - FilmBoy Κριτική: Flashback - Backtrace (2018) - FilmBoy
 • Latest News

  Κριτική: Flashback - Backtrace (2018)  Κάθε πικραμένος Καλιφορνέζος θέλει να μπει στο κόσμο του κινηματογράφου. 
  Κάποιοι τα καταφέρνουν και δυστυχώς ο Brian A. Miller είναι ένας απ’ αυτούς. 

  Σε όλη του τη καριέρα ακολουθεί την ίδια συνταγή, με ταινίες σκουπίδια που κερδίζουν λίγη δημοσιότητα χάρη στη συμμετοχή διάσημων ηθοποιών όπως ο Bruce Willis, ο John Cusack και ο Jason Patrick
  Παρότι η μία ταινία είναι πιο άθλια από την επόμενη, κάποιοι συνεχίζουν να τον χρηματοδοτούν. 
  Ο καθένας κάνει το γούστο του, και όσο βρίσκουν λεφτά καλά κάνουν, εμείς τι φταίμε όμως να τις βλέπουμε στις ελληνικές αίθουσες;

  Στο νέο του πόνημα με τίτλο Backtrace, τρεις ληστές μόλις έχουν ξαφρίσει 20 εκατομμύρια από μια τράπεζα. 
  Στη μοιρασιά με τον τέταρτο όμως, βγαίνουν τα όπλα, και ο γερο-Macdonald, παρότι τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι, μένει ο μόνος ζωντανός. 
  Χάνει τη μνήμη του και κανείς δε ξέρει πια που είναι τα κρυμμένα χρήματα. 
  Μέχρι που τρεις άγνωστοι, επτά χρόνια αργότερα, τον βοηθούν να αποδράσει από το ίδρυμα, και του δίνουν ένα πειραματικό φάρμακο για να τον βοηθήσει να θυμηθεί και να βρουν τα χρήματα.

  Στην over-30 γενιά, το σκηνικό μιας παρέας που ορμάει Παρασκευή βράδυ στο κοντινό βίντεο-κλαμπ αναζητώντας ταινία, είναι σίγουρα γνώριμο. 
  Σε πολλές απ’ αυτές τις περιπτώσεις, όλες οι καλές ήταν νοικιασμένες και αναγκαζόμασταν να καταλήξουμε σε κάποια άγνωστη απλά και μόνο επειδή είχε κάποιον γνωστό ηθοποιό στην αφίσα. 
  Το επακόλουθο ήταν τις περισσότερες φορές το ίδιο, στο 10λεπτο όλοι καταλαβαίνουμε τι αθλιότητα διαλέξαμε, την αφήνουμε να παίζει ρίχνοντας καμιά ματιά και ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο. 
  Μία τέτοια ταινία είναι και το Backtrace.


  Μια εξυπνακίστικη ιδέα με πλοκή χαρτοπετσέτας, σενάριο που θα ήταν πιο χρήσιμο για να τυλίξεις ψάρια στη λαϊκή, με το twist προς το τέλος να σε κάνει να θες να αρχίσεις το ντοματοπόλεμο με την οθόνη. 
  Ερασιτεχνική σκηνοθεσία που πιστεύει πως είναι τρομερά cooool ένα πλάνο μέσα από μια τρύπα στο τοίχο, και συναρπαστική σκηνή δράσης να βάλεις τέσσερις μαντραχαλαίους που πυροβολούν τους τοίχους και τα δέντρα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

  Όσο για τους Sylvester Stallone (Creed II) και Matthew Modine (Sicario: Day of the Soldado) που βλέπουμε πρώτη μούρη στη μαρκίζα, ο πρώτος ζήτημα να εμφανίζεται σε πάνω από 15-20 λεπτά σύνολο, ενώ ο δεύτερος έχει μεγαλύτερο ρόλο, και ο καημένος δείχνει να προσπαθεί αλλά με τέτοιο σενάριο τι να κάνει κι ο έρμος...

  Το Backtrace είναι μιας παλιάς κοπής βιντεοταινία. 
  Είναι η ταινία που νοίκιαζες κατά λάθος και δεν την έβλεπες ποτέ. 
  Είναι η ταινία που οι εταιρίες “έσπρωχναν” στα βίντεο-κλαμπς υποχρεωτικά μαζί με τον Τιτανικό ή το Φονικό Όπλο
  Εκεί είναι η θέση της. 
  Τι δουλειά έχει στις κινηματογραφικές αίθουσες;

  Δυστυχώς, από 31 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.

  Αλέξανδρος Κυριαζής

  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κριτική: Flashback - Backtrace (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top