F Κριτική: Κριντ 2 - Creed II (2018) - FilmBoy Κριτική: Κριντ 2 - Creed II (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Κριντ 2 - Creed II (2018)



    Ένας από τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες, ο Rocky Balboa, επιστρέφει για άλλη μια φορά στη μεγάλη οθόνη, λειτουργώντας και πάλι επικουρικά όπως στο προ ολίγων ετών Creed

    Στην ταινία του 2015 μας είχε συστηθεί ως πρωταγωνιστής ο γιος του Apollo, Adonis Creed, με τον γερασμένο πια Rocky να αναλαμβάνει χρέη προπονητή. 
    Εδώ η ιστορία συνεχίζεται, ξυπνώντας παράλληλα μνήμες από το παρελθόν, με τον Ρώσο Ivan Drago και το γιο του να προκαλούν μια νέα επική μονομαχία.

    Το πρώτο Creed είχε κάνει μια μάλλον αναπάντεχη έκπληξη, αποτελώντας μια από τις καλύτερες ταινίες στη μυθολογία του Rocky. 
    Η συνέχεια έμοιαζε δεδομένη αλλά τώρα που ήρθε μας αφήνει διστακτικούς.

    Πώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ταινία με μόνο μία λέξη; 
    Μέτρια. 
    Μέτρια και συνολικά, αλλά και σε κάθε πτυχή ξεχωριστά, με όλα να δείχνουν ότι βρίσκονται ένα (τουλάχιστον) επίπεδο κάτω από την προηγούμενη. 

    Το σενάριο από την αρχή μας αποκαλύπτει που πηγαίνει και δεν μας κρατάει παρά ελάχιστες ανατροπές, η σκηνοθεσία του άγνωστου ακόμα Steven Caple Jr δείχνει πολύ τυπική, χωρίς εκπλήξεις και δίχως τις πυγμαχικές σκηνές που μας είχε χαρίσει ο Ryan Coogler, ενώ και οι ερμηνείες φαίνεται να ακολουθούν τα παραπάνω και να ρέουν χωρίς την αναμενόμενη ένταση. 


    Το όλο στήσιμο της ταινίας θυμίζει αρκετά το Rocky III, αλλά από κει και πέρα όσα αναμένουμε να δούμε (σκηνές πυγμαχίες, προπόνηση, μουσική) μας αφήνουν μάλλον ανικανοποίητους.

    Παρόλα αυτά η ταινία έχει τις στιγμές της, η γοητεία του franchise παραμένει με τις αναφορές σε προηγούμενες ταινίες και την άμεση σύνδεση με το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς να ξυπνάνε ευχάριστες μνήμες, και φυσικά τον Sylvester Stallone (Escape Plan 2: Hades) να ενσαρκώνει για όγδοη φορά τον «Ιταλό Επιβήτορα». 
    Δίπλα του ο Michael B.Jordan (Kin) κρατάει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας απέναντι το φάντασμα του παρελθόντος Dolph Lundgren (Universal Soldier 4: Day of Reckoning) και τον θεόρατο «γιο» του Florian Munteanu.

    Συνολικά μια ταινία η οποία έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης την προηγούμενη βρίσκεται αισθητά πιο χαμηλά, αλλά και γενικότερα στην ιστορία του franchise αποτελεί ένα κεφάλαιο το οποίο θα κατατασσόταν κάτω από τα περισσότερα της σειράς.

    Στους κινηματογράφους από 29 Νοεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Κριντ 2 - Creed II (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top