F Watership Down trailer: Η κλασσική κουνελο-ιστορία γίνεται τηλεοπτική σειρά από το BBC - FilmBoy Watership Down trailer: Η κλασσική κουνελο-ιστορία γίνεται τηλεοπτική σειρά από το BBC - FilmBoy
  • Latest News

    Watership Down trailer: Η κλασσική κουνελο-ιστορία γίνεται τηλεοπτική σειρά από το BBC


    Θεωρείται ως ένα από τα cult classic παιδικά βιβλία της Βρετανικής λογοτεχνίας.
    Ο συγγραφέας Richard Adams δυσκολεύτηκε πολύ να βρει εκδότη, όμως όταν τα κατάφερε, τα βραβεία άρχισαν να πέφτουν βροχή, με την αλληγορική επική ιστορία του να αναγνωρίζεται.

    Το Watership Down έχει ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 1978, ενώ το 1999 γνώρισε και μια τηλεοπτική διασκευή. 

    Είκοσι χρόνια αργότερα, οι περιπέτειες του Hazel και της αγέλης του επιστρέφουν.

    Σύμφωνα με το στόρι, ο Fiver, ένα μικρό κουνέλι βλέπει ένα όραμα πως το σπίτι τους θα καταστραφεί. 

    Δυσκολεύεται να πείσει τους υπόλοιπους, κι έτσι μόνος με εννιά ακόμη κουνέλια παίρνουν τον επικίνδυνο δρόμο της ανεύρεσης νέας κατοικίας, με τους ζωικούς και ανθρώπινους κινδύνους να παραμονεύουν.

    Το Watership Down έχει μείνει στην ιστορία για τις σχεδόν ακατάλληλες σκηνές βίας καθώς και τον μελοδραματισμό, με τα χαρτομάντιλα να είναι απαραίτητα.

    Η νέα τηλεοπτική διασκευή του BBC μοιάζει κάπως πιο light, τουλάχιστον απ' όσα μπορούμε να δούμε από το trailer, ενώ τα πολύ μέτρια cgi γραφικά ξενίζουν.

    Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το voice cast με τους James McAvoy, Ben Kingsley, Olivia Colman, John Boyega, Nicholas Hoult, Gemma Arterton, Daniel Kaluuya, Peter Capaldi, Rory Kinnear, Tom Wilkinson, Taron Egerton και Rosamund Pike να είναι μόνο μερικοί από τους ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες.

    Τη σειρά έχει σκηνοθετήσει ο Noam Murro (300: Rise of an Empire) και θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου.



    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Watership Down trailer: Η κλασσική κουνελο-ιστορία γίνεται τηλεοπτική σειρά από το BBC Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top