F Κριτική: Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος - Kingsman: The Golden Circle - FilmBoy Κριτική: Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος - Kingsman: The Golden Circle - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος - Kingsman: The Golden Circle



    Ο νεαρός Eggsy (Taron Egerton, Eddie the Eagle) εργάζεται πλέον ως πράκτορας στη μυστική οργάνωση των Kingsman. 
    Μετά από μια επίθεση όμως στην οργάνωσή του, ταξιδεύει μαζί με τον μοναδικό επιζώντα Merlin (Mark Strong, Miss Sloane) στην Αμερική αναζητώντας τα ίχνη μιας άλλης κατασκοπευτικής ομάδας, ψάχνοντας για βοήθεια και προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το χτύπημα.

    Συνέχεια της μάλλον ανέλπιστης επιτυχίας που είχε η πρώτη ταινία Kingsman το 2014, με τον Matthew Vaughn να επιστρέφει ξανά στη σκηνοθεσία. 
    Έχοντας σαν βάση το πρωτότυπο φιλμ, ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την ίδια πετυχημένη συνταγή, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις προσπαθεί να κάνει ένα βήμα παραπέρα.

    Σκηνοθετικά συνεχίζει με το στυλ που έκανε διάσημη την πρώτη ταινία, με τις χαρακτηριστικές σκηνές καταιγιστικής δράσης που φτάνουν μερικές φορές σε σημείο επιδειξιομανίας. 
    Με μεγάλη ένταση και ταχύτητα μας δίνει και πάλι κυνηγητά, πιστολίδι και μάχες σώμα με σώμα, αλλά όλα αυτά με ένα ακροβατικό στυλ και μια ανάλαφρη κωμική διάθεση, που φτάνει στα όρια της παρωδίας κατασκοπευτικών ταινιών.

    Σεναριακά προσπαθεί να μην κάνει μια επανάληψη της πρώτης ταινίας, μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος της δράσης στην Αμερική, όπου οι τζέντλεμαν Βρετανοί πρέπει να συνεργαστούν με τους λίγο πιο «χωριάτες» ντόπιους από το Κεντάκι. 
    Οι πολιτισμικές διαφορές δίνονται με αρκετές πετυχημένες ατάκες και έξυπνες αναφορές από τους πρωταγωνιστές, που πηγάζουν από τη διαφορετική καταγωγή των δύο οργανώσεων.


    Ταιριαστές και οι επιλογές των αμερικανών ηθοποιών με τον Jeff Bridges (The Only Living Boy in New York) να πείθει με την πρώτη κουβέντα για τη «βλάχικη» καταγωγή του, αλλά και ο Channing Tatum (Logan Lucky) με την καουμπόικη συμπεριφορά του. 
    Δυστυχώς οι ρόλοι τους είναι αρκετά μικροί και δεν αξιοποιούνται πλήρως, με τον Pedro Pascal (The Great Wall) να κλέβει το χρόνο από τους αμερικανικούς συμμάχους. 

    Απέναντί τους η Βρετανική ομάδα αποτελείται από τους γνωστούς από την πρώτη ταινία Taron Egerton και Mark Strong, την επανεμφάνιση(;) του Colin Firth (Bridget Jones's Baby), και έναν σταρ-έκπληξη! 
    Όλοι αυτοί εναντίον της Julianne Moore (Maggie's Plan) (!) σε έναν σίγουρα ασυνήθιστο για την ίδια ρόλο.

    Το αποτέλεσμα είναι άκρως διασκεδαστικό, και παρόλο που η διάρκεια μπορεί να φανεί σε κάποιους επίφοβη, καταφέρνει πολύ εύκολα να ξεφύγει από την παγίδα της επανάληψης δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα που δεν κουράζει. 

    Το σημαντικότερο είναι ότι η ταινία ποτέ δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά, και δεν προσποιείται κάτι που δεν είναι. 
    Έτσι όποιος ψάχνει μια γνήσια διασκεδαστική ταινία δράσης σαν κινηματογραφική επιλογή, αυτή η ταινία θα τον αφήσει σίγουρα ικανοποιημένο.

    Στους κινηματογράφους από 21 Σεπτεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος - Kingsman: The Golden Circle Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top