F Κριτική: Μην Ανησυχείς, δε θα Φτάσει Μακριά με τα Πόδια - Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (2018) - FilmBoy Κριτική: Μην Ανησυχείς, δε θα Φτάσει Μακριά με τα Πόδια - Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Μην Ανησυχείς, δε θα Φτάσει Μακριά με τα Πόδια - Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (2018)




    Η ζωή του αμφιλεγόμενου σχεδιαστή καρτούν John Callahan είναι το κεντρικό θέμα της νέας ταινίας του γνωστού σκηνοθέτη Gus Van Sant με έναν καταπληκτικό Joaquin Phoenix να υποδύεται τον αλκοολικό και παράλυτο καλλιτέχνη με φοβερή δεξιοτεχνία. 
    Είναι πιθανό να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους ρόλους για τον Phoenix αλλά και μια από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη. 
    Το σενάριο που έγραψε ο ίδιος ο Van Sant βασίζεται με τη σειρά του στο ομώνυμο απομνημόνευμα του John Callahan.

    Ο Joaquin Phoenix (Mary Magdalene), λοιπόν, είναι ο John Callahan που ύστερα από ένα παραλίγο μοιραίο αυτοκινητιστικό ατύχημα καταλήγει ανάπηρος από τη μέση και κάτω. 
    Παλεύοντας να διώξει τον εθισμό του στο αλκοόλ, δέχεται να συμμετέχει σε μια ομάδα που θα τον βοηθήσει. 
    Ανακαλύπτει σιγά σιγά πως έχει ταλέντο να σχεδιάζει καυστικές γελοιογραφίες που αποκτούν δημοτικότητα από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύονται. 

    Έτσι, με τη βοήθεια του επικεφαλής της ομάδας Donnie (Jonah Hill, War Dogs) και της γοητευτικής φυσικοθεραπεύτριας Annu (Rooney MaraMary Magdalene), ο John θα συνειδητοποιήσει πως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα στη ζωή του παρόλο που θα μείνει παράλυτος για το υπόλοιπο της ζωής του.

    Καλογραμμένη και όμορφα σκηνοθετημένη είναι αυτή η βιογραφία που συνδυάζει σε ανάλογα μέρη το δράμα με την κωμωδία. 
    Φυσικά, στα πλεονεκτήματα του έργου καταλογίζεται η πολύ καλή ερμηνεία του Joaquin Phoenix που θα λέγαμε πως όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα καλύτερος ως ηθοποιός. 



    Το υπόλοιπο βασικό καστ που απαρτίζουν οι Jonah Hill, Rooney Mara και Jack Black (Goosebumps) δίνει επίσης αξιόλογες ερμηνείες καθώς έχει ενδιαφέρον η εμφάνιση και άλλων γνωστών προσώπων όπως ο Udo Kier (American Animals) και η Kim Gordon
    Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Danny Elfman.

    O Gus Van Sant σκηνοθετεί μια ιστορία για έναν ήρωα που καταφέρνει να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν στην πορεία του και κατορθώνει να χαράξει την δική του πορεία κάνοντας κάτι που τον βάζει σε μπελάδες αλλά ταυτόχρονα του δίνει και την αναγνώριση που του αναλογεί. 
    Ο ήρωας της ιστορίας αυτής είναι ένας άνθρωπος που ενώ είναι παράλυτος καταφέρνει να σταθεί όρθιος απέναντι σε προβλήματα που άλλους ανθρώπους τους καταβάλλουν και με αυτή του τη στάση συγκινεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. 

    Και η λύτρωση και ο αγώνας για τη ζωή ξεκινά από μια μορφή τέχνης που συνειδητοποιεί πως τον εκφράζει. 
    Και λαμβάνει στη συνέχεια τα ‘τρόπαια’ για αυτή την ηρωική του στάση. 
    Από τις πιο ώριμες, συγκινητικές και προφανώς καλύτερες ταινίες του Gus Van Sant.

    Στους κινηματογράφους από 20 Σεπτεμβρίου.

    Πάνος Μουζάκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Μην Ανησυχείς, δε θα Φτάσει Μακριά με τα Πόδια - Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top