F Κριτική: Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο - The House with a Clock in Its Walls (2018) - FilmBoy Κριτική: Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο - The House with a Clock in Its Walls (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο - The House with a Clock in Its Walls (2018)



    Γνωστός για τις ταινίες ‘Cabin Fever’ (2002) και ‘Hostel’ (2005) ως σκηνοθέτης και για την συμμετοχή του στο ‘Inglourious Basterds’ (2009) ως ηθοποιός, ο πολυπράγμων Eli Roth έχει δουλέψει σχεδόν σε όλους τους τομείς της δημιουργίας μιας ταινίας. 
    Και αν παρακολουθήσουμε τη φιλμογραφία του, θα διαπιστώσουμε πως η νέα του δουλειά μοιάζει… λίγο απίθανο να την έχει φτιάξει ο ίδιος. 

    Ο ίδιος είναι γνώστης του σινεμά του φανταστικού που τόσο τον έχει επηρεάσει στο έργο του και μόνο για αυτό μπορούμε να πούμε πως η νέα του ταινία φέρει την σκηνοθετική του σφραγίδα. 
    Έστω και αν πρόκειται για μια ταινία που στοχεύει βασικά στο νεανικό κοινό.

    Οι Jack Black (Don't Worry, He Won't Get Far On Foot) και Cate Blanchett (Ocean's Eight) πρωταγωνιστούν παρέα με το μικρό Owen Vaccaro (Daddy's Home 2) στη νέα ταινία του Eli Roth που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία που έγραψε το 1973 ο John Bellairs
    Το σενάριο έγραψε ο Eric Kripke

    Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50 και ο Lewis είναι ένα ορφανό παιδί που δεν έχει παρέες στο σχολείο. 
    Πηγαίνει στο Μίσιγκαν να ζήσει με τον μάγο θείο του και τη γυναίκα του σε ένα παράξενο και τεράστιο σπίτι. 
    Ο Lewis, σαν μικρό παιδί, αρχίζει να ψάχνει για ένα σκοτεινό μυστικό που συνδέεται με ένα ρολόι που υπάρχει κρυμμένο στο σπίτι και είναι ικανό να προκαλέσει το τέλος του κόσμου. 
    Θα καταφέρει να το βρει εγκαίρως;


    Διαφορετικό σαν είδος από τις προηγούμενες δουλειές του, εδώ πέρα ο Eli Roth σκηνοθετεί μια περιπέτεια φαντασίας με κωμικά στοιχεία που είναι προσιτή για όλη την οικογένεια. 
    Περισσότερο στοχευμένη για το νεανικό κοινό, η ταινία διαθέτει εξίσου κάποια στοιχεία που συναντούμε σε ταινίες τρόμου – όπως η επιστροφή των νεκρών – μόνο που εδώ αυτό γίνεται υπό το πρίσμα του παραμυθιού. 
    Αυτό λειτουργεί καθώς η ταινία είναι εύθυμη και παρακολουθείται άνετα.

    Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να το βλέπαμε σκηνοθετημένο σαν ταινία τρόμου ή μυστηρίου. 
    Δεν το προτίμησαν αυτό οι παραγωγοί της ταινίας βέβαια.
    Το feeling της δεκαετίας του ’50 φαίνεται και δε φαίνεται, οι πρωταγωνιστές ερμηνεύουν με όρεξη, τα εφέ είναι ίσως υπερβολικά. 

    Ανάμεικτα αισθήματα φέρνει η δουλειά του Roth, που εδώ αρκείται μονάχα σε μια μικρή cameo εμφάνιση χωρίς να αναλάβει άλλο ρόλο στην ταινία. 
    Καλή η ιστορία αν και θα μπορούσε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα στα χέρια άλλης παραγωγής που δεν θα κοιτούσε μόνο το κέρδος.

    Στους κινηματογράφους από 20 Σεπτεμβρίου.

    Πάνος Μουζάκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο - The House with a Clock in Its Walls (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top