F Κριτική: SOS Έρχονται οι Βρετανοί - The Brits Are Coming (Con is On) (2018) - FilmBoy Κριτική: SOS Έρχονται οι Βρετανοί - The Brits Are Coming (Con is On) (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: SOS Έρχονται οι Βρετανοί - The Brits Are Coming (Con is On) (2018)




    Συχνά ξεχνάμε ότι οι ηθοποιοί, όσο διάσημοι κι αν είναι, είναι και εργαζόμενοι που βγάζουν το ψωμί τους… ή το παντεσπάνι τους, τέλος πάντων. 
    Όσο κι αν δεν μας αρέσει να τους βλέπουμε να σπαταλούν το ταλέντο τους, οι άθλιες ταινίες με συμμετοχές διάσημων ηθοποιών είναι ουκ ολίγες, όμως το The Brits Are Coming πραγματικά μας κάνει να κλαίμε βλέποντας όχι έναν, όχι δύο αλλά μια ντουζίνα πρωτοκλασάτων ηθοποιών σε αυτό το πράγμα που με το ζόρι μπορείς να το πεις ταινία.

    Ένα ζευγάρι εκκεντρικών Βρετανών απατεώνων, αναγκάζονται να αλλάξουν ήπειρο όταν κατασπαταλούν τα χρήματα που έπρεπε να παραδώσουν σε μια γκάνγκστερ. 
    Φτάνουν στο Λος Άντζελες όπου βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι της πρώην συζύγου του κυρίου, την οποία και προσπαθούν να ξαφρίσουν από ένα πολύτιμο δαχτυλίδι για να ξεχρεώσουν. 
    Εν των μεταξύ, η γκάνγκστερ τους έχει εντοπίσει και τους κυνηγά…


    Δε ξέρω αν οι κύριοι Alex Michaelides και James Oakley έχουν μεγάλο πορτοφόλι, μεγάλες διασυνδέσεις ή… κάτι άλλο μεγάλο για να βρίσκουν χρηματοδότες, πάντως ταλέντο δεν έχουν ούτε στάλα. 
    Το σενάριο προσποιείται πως είναι μια μίξη Guy Ritchie με Steven Soderbergh όμως η πλοκή, οι διάλογοι, τα πάντα είναι τόσο κακογραμμένα και κακοραμμένα που απορείς πως είναι δυνατόν κάποιος να το διάβασε και να δέχτηκε να συμμετάσχει. 

    Τι να πει κανείς και για τη σκηνοθεσία, με την αξιολύπητη camerawork, την αξιοθρήνητη διαχείριση των ηθοποιών και το άξιο απαγχονισμού μοντάζ.
    Θυμάστε πριν μερικά χρόνια ένα all-star σκουπίδι με τίτλο Movie 43
    Ε αυτό είναι ακόμα χειρότερο! 

    Αν θέλετε να κοιμηθείτε σαν πουλάκι σε μια σκοτεινή αίθουσα, προτιμήστε το, αλλά δεν θα σας το πρότεινα γιατί θα σας προκαλέσει τόση στεναχώρια να βλέπετε τους Uma Thurman (Burnt), Tim Roth (The Hatefull Eight), Alice Eve (Criminal), Parker Posey (Columbus), Stephen Fry (Love & Friendship), Crispin Glover (The Bag Man), Sofía Vergara (Hot Pursuit) και Maggie Q (The Divergent Series: Allegiant) σε αυτό το πράγμα που θα σας κοπεί κι ο ύπνος. 

    Ντροπή και μόνο που μια τέτοια ταινία βρήκε θέση στο ελληνικό καλεντάρι. 
    Μακριά!

    Στους κινηματογράφους από 12 Ιουλίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: SOS Έρχονται οι Βρετανοί - The Brits Are Coming (Con is On) (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top