F The Hate U Give trailer: Ακόμη μία BLM ταινία ή κάτι περισσότερο; - FilmBoy The Hate U Give trailer: Ακόμη μία BLM ταινία ή κάτι περισσότερο; - FilmBoy
  • Latest News

    The Hate U Give trailer: Ακόμη μία BLM ταινία ή κάτι περισσότερο;


    *BLM: Black Lives Matter
    Μόλις ενάμιση χρόνο μετά τη κυκλοφορία του βιβλίου, το φαινόμενο που λέγεται The Hate U Give είναι έτοιμο να κάνει και τη κινηματογραφική του πρεμιέρα.
    Το παρθενικό βιβλίο της Angie Thomas αποτέλεσε μήλον της έριδος μεταξύ 13 εκδοτικών οίκων και πριν προλάβει καν να βγει στα βιβλιοπωλεία, η Fox 2000 είχε ήδη αγοράσει τα δικαιώματά του για κινηματογραφική διασκευή. 

    Έγινε best-seller πουλώντας 100 χιλιάδες αντίτυπα μέσα στη πρώτη του εβδομάδα και φτάνοντας στη κορυφή της λίστας των The New York Times, με τις κριτικές να είναι αντίστοιχα αποθεωτικές.
    Εκμεταλλευόμενη τον ντόρο, η Fox έβαλε τη παραγωγή της ταινίας σε fast track, με την Audrey Wells (A Dog's Purpose) να γράφει τη σεναριακή διασκευή και τον George Tillman Jr (The Longest Ride) να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

    Σύμφωνα με την σύνοψη, η Starr Carter είναι μια 16χρονη κοπέλα που ζει μεταξύ δύο κόσμων, της μαύρης, φτωχής και πνιγμένης στην εγκληματικότητα γειτονιάς της και του ακριβού κυρίως-λευκού σχολείου της. 
    Η ευαίσθητη ισορροπία καταστρέφεται όταν, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με τον παιδικό της φίλο, ένας λευκός αστυνομικός τον σκοτώνει σε έναν έλεγχο ρουτίνας, παρότι ο φίλος της ήταν άοπλος. 

    Η δολοφονία του γίνεται θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, που τον παρουσιάζουν ως εγκληματία και έμπορο ναρκωτικών, ενώ η αστυνομία δε δείχνει διάθεση να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση. 
    Η μόνο που ξέρει την αλήθεια είναι η Starr και φτάνει η ώρα που πρέπει να μιλήσει.

    Στο The Hate U Give πρωταγωνιστούν οι Amandla Stenberg (The Darkest Minds), Anthony Mackie (Detroit), Common (John Wick: Chapter 2), Regina Hall (Girls Trip) και Issa Rae.
    Το trailer μοιάζει πολύ δυνατό με τη ταινία να βγαίνει στις αίθουσες το φθινόπωρο.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Hate U Give trailer: Ακόμη μία BLM ταινία ή κάτι περισσότερο; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top