F Κριτική: Ακρότητες - Framed (2017) - FilmBoy Κριτική: Ακρότητες - Framed (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ακρότητες - Framed (2017)



    Το 'Framed' είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση και τη δημοσίευση σε απευθείας μετάδοση χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία.

    Όπως κάθε ανθρώπινο δημιούργημα όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς σκοπούς. 
    Η καλή χρήση πρεσβεύει την άμεση επικοινωνία για ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, συναισθημάτων. 

    Από την άλλη όμως η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση βίντεο με βίαιο περιεχόμενο, σεξουαλικής κακοποίησης, ή προώθηση ακραίων απόψεων μεταξύ άλλων. 
    Και για κάποιον ανησυχητικό λόγο που σχετίζεται με την ανθρώπινη φύση, το υλικό που τραβάει το κοινό έγκειται στη δεύτερη κατηγορία.

    Με βάση την παραπάνω σύγχρονη και επίκαιρη ιδέα χτίζεται αυτή εδώ η ταινία, η οποία από τη στιγμή που χαρακτηρίζεται ως horror εκμεταλλεύεται, όπως μπορείτε να φανταστείτε, τις πιο βάρβαρες πτυχές αυτής της εφαρμογής. 
    Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό θρίλερ με αρκετές ανατριχιαστικές σκηνές, μπόλικο αίμα, και εικόνες που μένουν στη μνήμη για καιρό. 


    Ο ισπανός σκηνοθέτης Marc Martinez Jordan κρατάει έναν πολύ καλό ρυθμό που διατηρεί αμείωτη την αγωνία σε όλη τη διάρκεια, εκμεταλλεύεται το ταιριαστό νεανικό καστ, ενώ επιστρατεύει για λίγες αλλά χρήσιμες στιγμές ένα πετυχημένο μαύρο χιούμορ το οποίο προσφέρει μικρά διαλείμματα σε έναν αιματηρό εφιάλτη και σε μια κατάσταση ομηρίας-βασανισμού-χειραγώγησης την οποία χτίζει μεθοδικά.

    Και πέρα από τον τρόμο που προκαλεί, καταφέρνει και να μας προβληματίσει γύρω από τη χρήση των social media στη ζωή μας τα οποία αποκτούν συνεχώς μεγαλύτερη αξία και σημασία στην καθημερινότητα, θέτοντας ερωτήματα για την κατάλληλη και μετρημένη χρήση τους. 

    Όπως προείπαμε βέβαια, και αυτή η εφεύρεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευεργετικά ή καταστροφικά, αποκτώντας τα στοιχεία του δημιουργού της, καθώς με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ο άνθρωπος. 
    Το πώς και το γιατί στρεφόμαστε συχνά προς το δεύτερο δρόμο θα πρέπει (κάποια στιγμή) να μας προβληματίσει.

    Προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ακρότητες - Framed (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top