F The Captain trailer: Ο Ναζί κι αν λιποτάκτησε…μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του! - FilmBoy The Captain trailer: Ο Ναζί κι αν λιποτάκτησε…μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του! - FilmBoy
  • Latest News

    The Captain trailer: Ο Ναζί κι αν λιποτάκτησε…μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του!


    Ο Robert Schwentke είναι ένας σκηνοθέτης που γνωρίσαμε αφού είχε κάνει το άλμα στο Hollywood, με τις γερμανικές ταινίες του να είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. 
    Μέσα σε περίπου μια δεκαετία, μας έδωσε 6 ταινίες (Flightplan, The Time Traveler's Wife, RED, R.I.P.D., Insurgent: Allegiant) καμία από τις οποίες δεν έσφυζε ποιότητας.

    Θέλοντας ίσως να κάνει ένα restart, ο Schwentke επέστρεψε στα πάτρια εδάφη με μια τελείως διαφορετική παραγωγή, το WWII πολεμικό δράμα The Captain, ή Der Hauptmann αν προτιμάτε.

    Σύμφωνα με το - βασισμένο σε αληθινή ιστορία - δικό του σενάριο, βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του πολέμου, με την ήττα της Γερμανίας να θεωρείται πια δεδομένη. 
    Πολλοί στρατιώτες των Ναζί λιποτακτούν μιας και δε θέλουν να σκοτωθούν σε κάποια από τις τελευταίες μάχες. 
    Ένας απ’ αυτούς είναι και ο νεαρός Willi Herold, ο οποίος όμως, ενώ τρέχει να διαφύγει, βρίσκει στο δρόμο του μια στολή αξιωματικού, την οποία φορά και πριν καν το καταλάβει, υιοθετεί τη ταυτότητα των τεράτων από τους οποίους λίγο νωρίτερα έτρεχε για να ξεφύγει.

    Το The Captain ξεκίνησε τη φεστιβαλική του πορεία το περασμένο φθινόπωρο, ενώ την άνοιξη έκανε πρεμιέρα αρχικά φυσικά στη Γερμανία και σε κάποιες λίγες ευρωπαϊκές χώρες, παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. 
    Σε ένα περίπου μήνα, η ταινία θα κάνει, limited φυσικά, πρεμιέρα και στις ΗΠΑ με το trailer που έδωσε στη δημοσιότητα η διανομέας Music Box Films να είναι πραγματικά πολύ καλό.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Captain trailer: Ο Ναζί κι αν λιποτάκτησε…μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top