F Κριτική: Το Δικό μας Κακό - Our Evil (Mal Nosso) (2017) - FilmBoy Κριτική: Το Δικό μας Κακό - Our Evil (Mal Nosso) (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Δικό μας Κακό - Our Evil (Mal Nosso) (2017)



    Αυτό που έχουμε εδώ και μας εκπλήσσει ευχάριστα, είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο θρίλερ που μας έρχεται από την αρκετά μακρινή Βραζιλία, και η οποία τις πολύ τελευταίες δεκαετίες φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στα κινηματογραφικά δρώμενα.

    Η ταινία του Samuel Galli ξεκινάει με έναν άντρα ο οποίος βρίσκει και προσλαμβάνει έναν εκτελεστή μέσω Ίντερνετ για μια «δουλειά» την οποία περιβάλλει με μπόλικο μυστήριο. 
    Για τον πρωταγωνιστή μας δίνει αρχικά λίγα στοιχεία με το λακωνικό σενάριο πιο πολύ να δημιουργεί παρά να λύνει τις απορίες. 

    Αντίθετα περισσότερες πληροφορίες μας δίνει για τον χαρακτήρα του εκτελεστή όπου συναντάμε έναν σκληρό και σαδιστή άντρα που δεν δουλεύει μόνο για τα χρήματα όπως ισχυρίζεται (και οι πράξεις του το αποδεικνύουν), καθώς βρίσκει μια προσωπική και άρρωστη ευχαρίστηση μέσα από τα τις βάρβαρες μεθόδους που χρησιμοποιεί για να διεκπεραιώνει τις αποστολές του. 
    Και όχι μόνο τις αποστολές τους.

    Όταν φτάσει λοιπόν η ώρα για τη «δουλειά», η αποστολή του απεικονίζεται εντυπωσιακά, αναπάντεχα και σχεδόν σοκαριστικά προκαλώντας ένα μούδιασμα στους θεατές. 
    Από κει και πέρα όμως η ταινία αλλάζει και μας κερδίζει με μια έξυπνη εξιστόρηση η οποία αρχίζει να μας δίνει απαντήσεις για το τι είδαμε στο πρώτο μέρος, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και την κατάληξη της ιστορίας. 


    Έτσι η ταινία αφήνει το πρώτο λίγο noir και λίγο crime κομμάτι, και αρχίζει να αποκτά μεταφυσικές προεκτάσεις και κατευθύνσεις μεταφέροντας μας σε ένα διαφορετικό είδος τρόμου από τον χώρο των θρίλερ. 
    Σαν συνέπεια οι αιματηρές σκηνές στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση αφήνοντας στην άκρη τη σαδιστική διάθεση της αρχής, καθώς αποκτούν σταδιακά μια πιο ατμοσφαιρική αισθητική υπηρετώντας απόκοσμες μορφές του μεταφυσικού κόσμου. 

    Σε κάθε περίπτωση όμως το μυστήριο και η αγωνία παραμένουν, οι σκηνές δράσης συνεχίζουν να μαγκώνουν τους θεατές, και οι ηθοποιοί υπηρετούν με επιτυχία τους ανατριχιαστικούς χαρακτήρες τους. 
    Μαζί με την έξυπνη σκηνοθετική δομή του Galli, το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα φιλμ του φεστιβάλ.

    Προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ και μάλιστα ήταν υποψήφιο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και υποψήφιο για First Look Award.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Δικό μας Κακό - Our Evil (Mal Nosso) (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top