F Κρυφή Συνταγή - The Cakemaker (2017) - FilmBoy Κρυφή Συνταγή - The Cakemaker (2017) - FilmBoy
 • Latest News

  Κρυφή Συνταγή - The Cakemaker (2017)


  Ο Thomas (Tim Kalkhof), ένας ταλαντούχος Γερμανός ζαχαροπλάστης, είναι ο εραστής του Oren (Roy Miller), ενός παντρεμένου άνδρα από το Ισραήλ, που επισκέπτεται συχνά το Βερολίνο για δουλειές. 
  Όταν ο Oren σκοτώνεται σε τροχαίο, ο Thomas ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του αγαπημένου του. 
  Έτσι, θα πλησιάσει τη γυναίκα του, την Anat (Sarah Adler, Foxtrot), κρατώντας κρυφή την ταυτότητά του και προτείνοντάς της να δουλέψει στο καφέ της. 
  Εκείνη δέχεται. 

  Τα γλυκά που φτιάχνει θα φέρουν κοσμοσυρροή στο κατάστημα, αλλά ο ίδιος κάνει δύο βασικά λάθη: δεν χρησιμοποιεί κοσέρ υλικά και αδυνατεί να προβλέψει πού θα καταλήξει η σχέση του με τη νεαρή χήρα. 
  Και προκειμένου να προστατέψει την πραγματική του ταυτότητα θα τραβήξει το ψέμα του μέχρι απροσδόκητα άκρα. 

  Ο σκηνοθέτης Ofir Raul Graizer λέει για την ταινία του:  Τοποθετημένη σε μια μελαγχολική αλλά γεμάτη ζωή άποψη της Ιερουσαλήμ και βασισμένη σε μια προσωπική μου εμπειρία, η ταινία μιλάει για χαρακτήρες που εύχονται να παραμερίσουν τους ορισμούς τους σχετικά με την εθνικότητα, την σεξουαλικότητα και τη θρησκεία. Είναι μια ιστορία γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους, τη ζωή, το φαγητό και το σινεμά.
  Είναι η δική μου ιστορία. 

  Η ιστορία μετακινείται ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ιερουσαλήμ, ανάμεσα στην ανατολή και τη δύση, ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. 
  Σε αυτό το ταξίδι ο Τόμας, ο οποίος αναζητά να ιαθεί μετά από την απώλεια που βιώνει, θα παραστεί αυτόπτης μάρτυρας μιας ενδο-ισραηλινής σύγκρουσης που έχει σχέση με τη θρησκεία και τον λαϊκισμό. 
  Το θέμα του κοσέρ (το σύνολο των εβραϊκών θρησκευτικών κανόνων σχετικά με την διατροφή), η σημασία του Shabbat (Σαββάτου), η κυρίαρχη θέση της παράδοσης σε μια κλειστή κοινωνία, ορθώνονται ως οδόφραγμα στο δρόμο του Τόμας προς την άφεση αμαρτιών, τον οδηγούν στο να αμφισβητεί κάθε παράμετρο της ζωής του και του παρέχουν μια διαφορετική αντίληψη σχετικά με τις ερωτικές του αναμνήσεις. 

  Η πληγή από την προσωπική τραγωδία έχει ως θεραπεία – μεταφορικά – το ζύμωμα! 
  Πρόκειται για μια πράξη ταυτόχρονα οπτική, αισθησιακή και ερωτική. 
  Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, τη μητέρα μου, την οικογένειά μου, τότε που η μυρωδιά της μαγιάς κυριαρχούσε στο σπίτι τα πρωινά της Παρασκευής. 
  Στον Ιουδαϊσμό το ζύμωμα έχει μια ιδιαίτερη σημασία και υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από κανόνες που οριοθετούν και ορίζουν τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. 
  Ο Τόμας και η Ανάτ καλούνται να αψηφήσουν αυτούς τους κανόνες, αυτούς τους νόμους και με αυτόν τον τρόπο να παραμερίσουν το οικείο περιβάλλον τους, προκειμένου να ξεπεράσουν τον πόνο και την οργή και να βρουν το μονοπάτι που οδηγεί στη συγχώρεση και τη συμφιλίωση. 

  Στους κινηματογράφους από 21 Ιουνίου.

  ΔΤ από τη Seven.


  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κρυφή Συνταγή - The Cakemaker (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top