F TV Series Review: The Resident (season 1) - FilmBoy TV Series Review: The Resident (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: The Resident (season 1)




    Doctors are like cops. 
    Some are heroes here to save your life. 
    You need to be careful of the others.

    Ως medical drama geek δε μπορούσα να μη δώσω μια ευκαιρία στη νέα ιατρική σειρά του Fox με τον -εντελώς ανέμπνευστο- τίτλο The Resident.
    Οι δημιουργοί του δικαίως ξεχασμένου Black Box, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή που μας βάζει και πάλι στους θαλάμους ενός νοσοκομείου, χωρίς όμως ούτε οι ασθενείς ούτε καν η ιατρική να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές.

    Το Chastain Park Memorial Hospital είναι ένα μεγάλο –ιδιωτικό φυσικά- νοσοκομείο της Atlanta, το οποίο έχει τη τύχη να έχει στις τάξεις του τον διάσημο χειρουργό Randolph Bell (Bruce Greenwood, The Post), ο οποίος είναι και τη βιτρίνα του. 
    Ο Conrad Hawkins (Matt Czuchry, I Hope They Serve Beer In Hell) είναι ένας τριτοετής ειδικευόμενος, εξαιρετικά πιο ταλαντούχος από πολλούς άλλους γιατρούς, κάτι που δε τον κάνει και ιδιαίτερα συμπαθή. 
    Η Nic Nevin (Emily VanCamp, Captain America: Civil War) είναι μια νοσοκόμα που κάνει τα πάντα φροντίσει αλλά και να προστατεύσει τους ασθενείς της. 
    Ο Devon Pravesh (Manish Dayal, Viceroy's House) είναι πρωτοετής ειδικευόμενος που μόλις γνωρίζει το Chastain από μέσα και τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως στις διαφημίσεις…

    Παρότι κάθε επεισόδιο εμπεριέχει κάποιες ιατρικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και μερικές recurring, αυτό που κάνει το The Resident να ξεχωρίζει είναι ότι επικεντρώνεται σε αυτά που ο ασθενής δε μαθαίνει ποτέ. 
    Στα χειρουργικά λάθη που οδηγούν σε θάνατο και κουκουλώνονται ως επιπλοκές, στα power plays μεταξύ των γιατρών που αφήνουν πίσω τους θύματα, στις δολοφονικές κομπίνες των γιατρών που εκμεταλλεύονται οικονομικά τους ασθενείς με βαθιά τσέπη και παρατούν στο έλεος τους εκείνους με άδεια. 



    Όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αφαιρούν από ένα νοσοκομείο το χαρακτηρισμό του ιδρύματος υγειονομικής περίθαλψης και το μετατρέπουν σε μια αδηφάγα κερδοσκοπική επιχείρηση.

    Αυτή η ιδιαιτερότητα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα έως και τρομακτική, όμως πέραν αυτής το The Resident δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο, με κλισέ ήρωες, ο ένας πιο ταλαντούχος και φωτογενής από τον επόμενο, ιατρικές υποθέσεις χωρίς βάθος και πρωτοτυπία μιας και ουσιαστικά λειτουργούν περισσότερο ως πάτημα για να προβληθεί ο τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου, και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το σαπούνι, ευτυχώς σε μικρές δόσεις.

    Μετά τον τραγικό πιλότο που οδήγησε στην άμεση καταβαράθρωση των τηλεθεάσεων, τα νούμερα εμφάνισαν μια ζηλευτή σταθερότητα, με αποτέλεσμα το κανάλι να ανακοινώσει και την ανανέωσή του. 
    Σίγουρα το The Resident είναι κάτι -ελαφρώς- διαφορετικό στο είδος του, χωρίς αυτό όμως να το κάνει και κάτι αξιοπρόσεκτο. 

    Οι φίλοι των medical dramas θα το δουν σχεδόν στον αυτόματο. 
    Οι υπόλοιποι μάλλον δεν υπάρχει λόγος να του δώσουν ιδιαίτερη σημασία.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: The Resident (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top