F 7 Days in Entebbe trailer: Η αεροπειρατεία του 1976 στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy 7 Days in Entebbe trailer: Η αεροπειρατεία του 1976 στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy
  • Latest News

    7 Days in Entebbe trailer: Η αεροπειρατεία του 1976 στη μεγάλη οθόνη!


    27η Ιουνίου 1976. 
    H πτήση 139 της Air France απογειώνεται από το Τελ Αβίβ με τελικό προορισμό το Παρίσι. 
    Ενδιάμεση στάση η Αθήνα και το αεροδρόμιο του Ελληνικού, απ’ όπου επιβιβάζονται ακόμα 58 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 4 αεροπειρατές, δύο Παλαιστίνιοι του “Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης” και δύο Γερμανοί της οργάνωσης «Επαναστατικοί Πυρήνες». 

    Λίγο πάνω από την Κόρινθο, οι αεροπειρατές βάζουν σε πράξη το σχέδιό τους, παίρνουν τον έλεγχο του αεροσκάφους και το οδηγούν αρχικά στη Βεγγάζη της Λιβύης και από εκεί στο αεροδρόμιο Έντεμπε στη Καμπάλα, πρωτεύουσα της Ουγκάντα, με το δικτάτορα Ιντί Αμίν να τους υποδέχεται και να τους στηρίζει ανοιχτά. 

    Το αίτημα των αεροπειρατών ήταν η απελευθέρωση 40 Παλαιστίνιων φυλακισμένων στο Ισραήλ και άλλων 13 σε άλλες χώρες, αλλιώς θα άρχιζαν την εκτέλεση κρατουμένων. 
    Μετά από 7 βασανιστικές ημέρες, οι Ισραηλινοί εκτέλεσαν τη περιβόητη Επιχείρηση Αστροπελέκι δίνοντας τέλος σε μία από τις πλέον γνωστές περιπτώσεις αεροπειρατείας.

    Αυτή την ιστορία, που γνωρίζουμε αρκετά καλά λόγω της έμμεσης εμπλοκής της Ελλάδας, αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη το δραματικό θρίλερ 7 Days In Entebbe της Focus Features, σε σενάριο του Gregory Burke και σκηνοθεσία του José Padilha (RoboCop), με πρωταγωνιστές τους Daniel Brühl, Rosamund Pike και Eddie Marsan.

    Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα το Μάρτιο. 
    Δείτε το πολύ δυνατό trailer…


    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 7 Days in Entebbe trailer: Η αεροπειρατεία του 1976 στη μεγάλη οθόνη! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top