F Ο Ηρακλής Πουαρό θα επιστρέψει με το “Έγκλημα στο Νείλο” - FilmBoy Ο Ηρακλής Πουαρό θα επιστρέψει με το “Έγκλημα στο Νείλο” - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Ηρακλής Πουαρό θα επιστρέψει με το “Έγκλημα στο Νείλο”


    Μπορεί η πρόσφατη μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος της Agatha Christie, Murder on the Orient Express να μην κατάφερε ούτε να συναρπάσει, ούτε να προσφέρει κάτι καινούριο, με αποτέλεσμα τις μέτριες κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς, όμως εμπορικά δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, το αντίθετο θα λέγαμε, έχοντας ήδη βάλει στα ταμείο το τριπλάσιο του κόστους της και συνεχίζοντας με καλούς ρυθμούς.

    Και όταν τα μαντάτα στα ταμεία είναι καλά, αυτό σημαίνει ένα πράγμα, sequel. 
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε φυσικά για ένα δεύτερο έγκλημα στο Όριαν Εξπρές, αλλά, για τη διασκευή ενός ακόμα μυθιστορήματος με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό, το Death on the Nile.

    Τα σχέδια για κάτι τέτοιο φαίνεται ότι υπήρχαν εξ αρχής, αφού όσοι έχετε δει τη ταινία, σίγουρα θα προσέξατε ότι το σενάριο στο φινάλε ουσιαστικά ανοίγει τη πόρτα για τη συγκεκριμένη ιστορία, και τώρα φαίνεται ότι αυτό θα γίνει και πραγματικότητα.

    Ο Michael Green ανέλαβε και πάλι να γράψει το σενάριο, με τον Kenneth Branagh να θεωρείται σχεδόν σίγουρος ότι θα επιστρέψει τόσο στο πρωταγωνιστικό ρόλο όσο και στη καρέκλα του σκηνοθέτη.

    Ελπίζουμε το cast του νέου φιλμ να είναι το ίδιο εντυπωσιακό με το προηγούμενο, γιατί -κακά τα ψέματα- αυτό ήταν το μεγαλύτερο δέλεαρ του Murder on the Orient Express και σε διαφορετική περίπτωση, πολύ αμφιβάλλω αν η πορεία του στα ταμεία ήταν το ίδιο επιτυχημένη.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Ηρακλής Πουαρό θα επιστρέψει με το “Έγκλημα στο Νείλο” Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top