F Mr. Robot (season 3): Γιατί αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία - FilmBoy Mr. Robot (season 3): Γιατί αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία - FilmBoy
  • Latest News

    Mr. Robot (season 3): Γιατί αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία


    Δεν είμαι φίλος των βιαστικών συμπερασμάτων, και όταν μια σειρά μου κεντρίζει το ενδιαφέρον φροντίζω να της δίνω και μία και δύο και τρεις ευκαιρίες, έστω κι αν αυτή τελικά με απογοητεύει.
    Το Mr Robot είχε γίνει το talk of the tv world το καλοκαίρι του 2015, με τον Rami Malek να μετατρέπεται εν μία νυκτί σε pop σύμβολο cyber-επανάστασης.

    Ένα χρόνο αργότερα όμως, οι θεατές πάγωσαν, με τον δημιουργό Sam Esmail να υπερεκτιμά τις δυνάμεις του αλλά και την υπομονή του κοινού, ρίχνοντας κατακόρυφα τους ρυθμούς, παρουσιάζοντας ένα ψευτο-Lynch-εϊκό συνονθύλευμα μυστηρίου, παράνοιας και ψεμάτων, παγώνοντας τελείως την εξέλιξη της πλοκής, με μονάχα δύο-τρία ενδιαφέροντα και twisty plot points στα 12 του επεισόδια, ώστε να σε ξυπνήσουν από το λήθαργο.

    Οι θεαματικότητες έπεσαν κατακόρυφα, και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο μετά έφτασε η ώρα του τρίτου κύκλου, με το hype να είναι ελάχιστο σε σημείο η σειρά να κάνει πρεμιέρα πριν δυο βδομάδες χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.

    Παρότι ήμουν απ’ αυτούς που δεν είχα ενθουσιαστεί ούτε με τον πρώτο κύκλο, και τον δεύτερο τον είδα σχεδόν αποκλειστικά λόγω ιδεοψυχαναγκασμού, έδωσα στον Mr Robot ακόμα μία ευκαιρία.

    Και όπως διαφαίνεται, πολύ καλά έκανα, με τα δύο πρώτα επεισόδια της τρίτης σεζόν να δείχνουν ότι ο κος Esmail βούτηξε το κεφάλι του στο κρύο νερό, συνήλθε από τις μεγαλομανιακές ιδέες του, και επανήλθε δυναμικότατα.

    Ο κάθε χαρακτήρας επανακτά τη θέση που του αρμόζει, τα πούλια ξαναστήνονται από την αρχή με τις συμμαχίες να αλλάζουν ραγδαία, και την κυβερνο-επανάσταση να παίρνει μια καινούρια μορφή, ενώ ο θεατής περιμένει την επικείμενη ενεργοποίηση της Stage 2, αν αυτή τελικά συμβεί. 

    Τα powerplays μεταξύ Dark Army και ECorp, ο μπαλαντέρ ρόλος του FBI, η αφύπνιση του Elliot που παρότι ακόμα προσπαθεί να ελέγξει τον Mr Robot, αυτό δεν τον εμποδίζει να βάλει μπρος στα νέα του αντι-σχέδια και ο σκοτεινός ρόλος των Darlene και Angela, η μυστηριώδης Joanna Wellick και ο εξαφανισμένος Tyrell, είναι μόνο μερικά από τα topics που τρέχουν και κρατούν το θεατή καρφωμένο στη καρέκλα.

    Μέσα σε δύο επεισόδια έχουμε δει και μάθει περισσότερα απ’ όσα σε ολόκληρο τον δεύτερο κύκλο, και αυτά χωρίς να υπάρχει καν κάποιο συγκλονιστικό συμβάν.
    Με άλλα λόγια, όσοι μπουχτίσατε από την περσινή σεζόν, ξαναβάλτε άμεσα τον Mr Robot στο καλεντάρι σας. 
    He’s back!

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Mr. Robot (season 3): Γιατί αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top