F Κριτική: Ταξίδι στην Ισπανία - The Trip to Spain - FilmBoy Κριτική: Ταξίδι στην Ισπανία - The Trip to Spain - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ταξίδι στην Ισπανία - The Trip to Spain




    Οι ηθοποιοί Steve Coogan (Philomena) και Rob Brydon (The Huntsman: Winter's War), ταξιδεύουν από την Αγγλία στην Ισπανία, για ένα οδοιπορικό στην Ιβηρική χερσόνησο, συνδυάζοντας δουλειά με διασκέδαση. 
    Το γνωστό βρετανικό δίδυμο μετά τα The Trip, Trip to Italy, και μια ανάλογης ονομασίας τηλεοπτική σειρά, συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Michael Winterbottom, και όλοι μαζί ταξιδεύουν αυτή τη φορά στην Ισπανία. 

    Σε αυτό το road movie θα διασχίσουν ωραία τοπία, θα φάνε σε πολύ ενδιαφέροντα εστιατόρια με νόστιμα φαγητά, και θα διευρύνουν τις γνώσεις τους για την ιστορία της Ισπανίας μέσα από τα μέρη που επισκέπτονται. 
    Αυτό όμως στο οποίο βασίζεται πραγματικά η ταινία είναι οι κωμικές ικανότητες τον δύο ηθοποιών, ιδίως στις μιμήσεις, όπου αναπαριστούν πλήθος γνωστών προσώπων με μπόλικο Βρετανικό χιούμορ. 

    Marlon Brando, Robert De Niro, John Hurt, Michael Caine, πρωταγωνιστές των ταινιών James Bond, αλλά και οι μουσικοί David Bowie και Mick Jagger, αποτελούν αντικείμενο προς μελέτη, με ορισμένα σημεία να είναι πραγματικά πολύ πετυχημένα και αστεία. 
    Βέβαια δεν ξεφεύγουν ούτε και οι ίδιοι από την αυτοκριτική και τον αυτοσαρκασμό για τις προσωπικές τους καριέρες και επιτυχίες.


    Δυστυχώς όμως όλο αυτό το σκηνικό καταλήγει να θυμίζει συρραφή από σκετσάκια, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν υλικό για stand up comedy.
    Έτσι, ενώ μπορούμε να απομονώσουμε το κομμάτι των μιμήσεων το οποίο είναι διασκεδαστικό, το υπόλοιπο της ταινίας μας αφήνει σχεδόν αδιάφορους. 

    Το ενδιαφέρον για τις προσωπικές ιστορίες των δύο πρωταγωνιστών χάνεται γρήγορα, και τελικά νιώθεις ότι απλά παρακολουθείς αποσπάσματα από κάποια κωμική τηλεοπτική εκπομπή. 
    Με αυτό τον τρόπο η ταινία χάνει την όποια κινηματογραφική της αξία, με αυτό που απομένει να είναι το κωμικό ταλέντο των δύο πρωταγωνιστών.  

    Αποτέλεσμα; 
    Το ταξίδι γίνεται μονότονο, και από το μέσο και μετά κουραστικό, χωρίς εκπλήξεις ή ανατροπές. 

    Οι φαν των δύο ηθοποιών και όσοι έχουν δει και τις προηγούμενες ταινίες που έχουν κάνει μαζί, ξέρουν τι να περιμένουν και πιθανότατα θα περάσουν ένα ευχάριστο δίωρο. 
    Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία να γελάσουν με αρκετές σινεφιλικές αναφορές μέσα από ατελείωτες μιμήσεις, αλλά χωρίς να αναμένουν κάτι περισσότερο.

    Στους κινηματογράφους από 24 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ταξίδι στην Ισπανία - The Trip to Spain Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top