F Κριτική: Σουζάνα με σκοτώνεις - Me estás matando Susana - FilmBoy Κριτική: Σουζάνα με σκοτώνεις - Me estás matando Susana - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Σουζάνα με σκοτώνεις - Me estás matando Susana




    Η Susana (Veronica Echegui, The Cold Light of Day) είναι παντρεμένη με τον Eligio (Gael Garcia Bernal, Neruda) και ζουν μαζί στο Μεξικό. 
    Όταν όμως φεύγει απροειδοποίητα από το σπίτι της, ο σύζυγος την ψάχνει, μέχρι που ανακαλύπτει ότι έχει πάει στις Η.Π.Α. για συγγραφικές σπουδές. 
    Έτσι αποφασίζει να πάει να τη βρει και να μάθει τι συμβαίνει με τη σχέση τους.

    Μια ιστορία αγάπης, αλλά και προσωπικής αναζήτησης που μας έρχεται από το Μεξικό, με τον γνώριμο στο ισπανόφωνο κοινό Gael Garcia Bernal στον πρώτο ρόλο. 
    Ο Bernal με μια κεφάτη ερμηνεία, δημιουργεί μια αρκετά κοινή και προσιτή αντρική περσόνα. 

    Αυτή ενός ερωτευμένου άντρα που όταν βρίσκεται σε απόγνωση για τη σχέση του, πολύ γρήγορα φτάνει στο σημείο να κυνηγάει και να παρακολουθεί τη γυναίκα του, ενώ χωρίς δισταγμό κάνει αμέτρητες σκηνές. 
    Μέσα από μια κωμική όμως προσέγγιση, όλο αυτό το κυνηγητό δίνεται με μια κυρίως εύθυμη διάθεση που φτάνει μέχρι τον σουρεαλισμό (ή τον απόλυτο ρεαλισμό;) για τις ακραίες συμπεριφορές ενός ερωτευμένου άντρα.

    Δυστυχώς η ταινία δεν καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα έχοντας ένα μέτριο σενάριο και λίγες πετυχημένες αστείες σκηνές γύρω από τη «νευρική» ερμηνεία του Bernal
    Δίπλα του η παρουσία της Veronica Echegui δικαιολογεί το κυνήγι που δέχεται από τον άντρα της, στο ρόλο της γυναίκας που ψάχνει να βρει νόημα στη ζωή της, στις σχέσεις της, αλλά και στα ανικανοποίητα όνειρά της.



    Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Roberto Sneider εκμεταλλεύεται το ταξίδι από το Μεξικό στις Η.Π.Α. (όχι στην Αμερική όπως λένε στον πρωταγωνιστή, γιατί αυτός σωστά επισημαίνει ότι βρισκόταν πάντα στην Αμερική), ώστε να μας δώσει ορισμένες από τις προκαταλήψεις αμερικανών πολιτών γύρω από τους μεξικανούς, που σχετίζονται με την εμφάνιση, τις συνθήκες υγιεινής, και γενικότερα τον τρόπο ζωής τους. 

    Μας παρουσιάζει την καχυποψία στο συνοριακό έλεγχο που μπορεί να δέχονται οι μεξικανοί επιβάτες, αλλά και την εκμετάλλευση που μπορεί να τύχουν από κάποιον οδηγό ταξί. 

    Το τελευταίο βέβαια μπορεί να συμβεί παντού ανεξαρτήτως εθνικότητας. 
    Ο πρωταγωνιστής όμως βρίσκει έναν τρόπο να αποφύγει την πληρωμή, σε μια από τις πιο αστείες σκηνές της ταινίας.

    Μια ταινία γύρω από τις σχέσεις και την ανάγκη αισθηματικής ικανοποίησης, αλλά και προσωπικής καταξίωσης μέσω φιλοδοξιών και ονείρων. 
    Μια κωμικής κατεύθυνσης ταινία, κυρίως για όσους αρέσει ο Bernal ο οποίος είναι ο κύριος λόγος να την παρακολουθήσει κανείς.

    Στους κινηματογράφους από 3 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Σουζάνα με σκοτώνεις - Me estás matando Susana Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top