F Κριτική: Ο Μαύρος Πύργος - The Dark Tower - FilmBoy Κριτική: Ο Μαύρος Πύργος - The Dark Tower - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ο Μαύρος Πύργος - The Dark Tower



    Βασισμένο στη σειρά βιβλίων του Stephen King, η ταινία παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού αγοριού (Tom Taylor, Taboo) που βλέπει συνεχώς όνειρα από ένα άλλο κόσμο, τα οποία περιστρέφονται γύρω από δύο πρόσωπα. 

    Έναν Πιστολέρο (Idris Elba, Star Trek Beyond) και τον μυστηριώδη άντρα με τα μαύρα (Matthew McConaughey, Gold), οι οποίοι μάχονται για την κυριαρχία του Καλού ή του Κακού, και η οποία εξαρτάται από έναν Σκοτεινό Πύργο που βρίσκεται στο κέντρο των παράλληλων κόσμων όπου ζούμε και εμείς. 
    Πιστεύοντας ότι τα όνειρα που βλέπει είναι αληθινά, ο νεαρός θα προσπαθήσει να μεταφερθεί σε αυτόν τον κόσμο και να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει.

    Εντυπωσιακή, πολυεπίπεδη, αλλά και πολύπλοκη η ιδέα αυτής της επικής σειράς βιβλίων του Stephen King
    Δυστυχώς η ταινία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες, ούτε των κινηματογραφόφιλων, αλλά ούτε και των αναγνωστών.

    Η ταινία δημιουργεί σημαντικές ενστάσεις και σκηνοθετικά, αλλά κυρίως σεναριακά. 
    Το στόρι δίνεται πολύ γρήγορα και επιφανειακά, πολλά από αυτά που γίνονται ή μας παρουσιάζονται δεν εξηγούνται, και πολύ γρήγορα χάνουμε το ενδιαφέρον μας. 

    Σε αυτό συμβάλλει και η μικρή διάρκεια της ταινίας για το υλικό που έχει ως βάση, η οποία δεν μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε στην ιστορία, να κατανοήσουμε, ή έστω να ενδιαφερθούμε για τον πολλαπλό κόσμο που μας παρουσιάζει.


    Ο Nicolaj Arcel χρησιμοποιεί μια μάλλον άχαρη αφήγηση, ενώ και η δράση είναι τραβηγμένη, ακόμα και για μια μεταφυσικών διαστάσεων ταινία. 
    Η ευκαιρία πάλι για μια πιο φιλοσοφική οπτική γύρω από την αιώνια σύγκρουση Καλού και Κακού, και πώς θα μπορούσαμε να την αντιληφθούμε στον δικό μας κόσμο, χάνεται αμέσως.

    Όσον αφορά τους ηθοποιούς, οι διάσημοι πρωταγωνιστές δεν είναι σε θέση να κάνουν πολλά με τη μέτρια σκιαγράφηση των χαρακτήρων τους. 
    Μπορεί ως παρουσίες ο Idris Elba και ιδίως ο Matthew McConaughey να δείχνουν ταιριαστοί, δεν καταφέρνουν όμως να βελτιώσουν το αποτέλεσμα. 

    Ο Elba δίνει έναν αδιάφορο Πιστολέρο ο οποίος θα μπορούσε να θυμίζει κάτι από τον κόσμο των western, αλλά χωρίς να μας μεταδίδει το προσωπικό του δράμα και το πάθος για εκδίκηση, και από την άλλη ο McConaughey ως μια διαβολική και καταστροφική μορφή, πέρα από κάποιες λίγες ατάκες, δεν μας δίνει κάτι αξιομνημόνευτο.
    Δυστυχώς για την ταινία, η μάχη που δίνει μεταξύ Καλού και Κακού, έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

    Στους κινηματογράφους από 3 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ο Μαύρος Πύργος - The Dark Tower Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top