F Κριτική: Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης - Transformers: The Last Knight - FilmBoy Κριτική: Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης - Transformers: The Last Knight - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης - Transformers: The Last Knight




    Ο Michael Bay επιστρέφει με την αγαπημένη του σειρά ταινιών και συνεχίζει ακάθεκτος να παίζει με τα γιγαντιαία μεταλλικά παιχνίδια του. 

    Η ιστορίας της πέμπτης ταινίας ξεκινάει από την εποχή του Μέρλιν και του Λάνσελοτ, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που είχαν έρθει σε επαφή με τα εξωγήινα ρομπότ. 
    Κάνοντας αναφορά σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τα Transformers, φτάνει στη σημερινή εποχή όπου όλοι ψάχνουν μια εξωγήινη ράβδο. 

    Και όταν λέμε όλοι, το εννοούμε. 
    Έχουμε ρομπότ-Ιππότες που προσπαθούν να προστατεύσουν τη ράβδο, τα φιλικά Autobots που θέλουν να βοηθήσουν, τα εχθρικά Decepticons που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη. 

    Από την πλευρά των ανθρώπων, ο πρωταγωνιστής Cade Yeager (Mark Wahlberg, Patriots Day) μαζί με μια καθηγήτρια ιστορίας (Laura Haddock, Guardians of the Galaxy - Vol. 2), στρατολογούνται από έναν μυστηριώδη Κόμη για τον εντοπισμό της ράβδου, το ίδιο κάνουν όμως οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός. 

    Όπως καταλαβαίνετε (ή δεν καταλαβαίνετε πιθανότατα), το αποτέλεσμα είναι ένα παραγεμισμένο σενάριο που οδηγεί σε μια ταινία σχεδόν 2,5 ωρών, και σκοπό έχει απλώς να δημιουργήσει περισσότερες συγκρούσεις και σκηνές δράσης, που κινούνται από την επιφάνεια του εδάφους μέχρι το διάστημα, και από το βυθό της θάλασσα στο Στόουνχετζ. 



    Και διαμορφώνοντας αυτό το σκηνικό, ο Michael Bay βρίσκεται στο στοιχείο του καθοδηγώντας τεράστια ρομπότ, ακόμα πιο τεράστια αεροσκάφη, και δημιουργώντας ατελείωτες εκρήξεις που διακόπτονται συνήθως από κάποια κρυάδα, κάποια λίγα πατριωτικά υπονοούμενα και τα αναμενόμενα «ρομαντικά» αστεία.

    Όσον αφορά τους ηθοποιούς, στο καστ συνεχίζει ο Mark Wahlberg όπως τον γνωρίσαμε στην τέταρτη ταινία, ενώ στο πλάι του η “Βρετανίδα Megan Fox”, η Laura Haddock, δείχνει υπερβολικά εντυπωσιακή για να πείσει στο ρόλο της καθηγήτριας. 
    Από κει και πέρα ερμηνευτικά, πιο πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει  ο συνειδητοποιημένος Anthony Hopkins (Westworld) ο οποίος μπορεί να μην προσφέρει κάποιο ιδιαίτερο κύρος στην ταινία, φαίνεται τουλάχιστον να διασκεδάζει περισσότερο από τους υπολοίπους την όλη κατάσταση. 

    Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. 
    Μια βαβουριάρικη ταινία καταστροφής για τους φίλους της σειράς.

    Στους κινηματογράφους από 22 Ιουνίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης - Transformers: The Last Knight Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top