F Κριτική: Κάποτε στην Καλιφόρνια - Once Upon a Time in Venice - FilmBoy Κριτική: Κάποτε στην Καλιφόρνια - Once Upon a Time in Venice - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Κάποτε στην Καλιφόρνια - Once Upon a Time in Venice




    Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ τα βάζει με μια συμμορία που έκλεψε το σκύλο του, μπλέκεται σε μια συναλλαγή ναρκωτικών, και παράλληλα προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος έχει γεμίσει τα κτίρια της πόλης με σεξιστικά γκράφιτι. 

    Ο σεναριογράφος και για πρώτη φορά σκηνοθέτης Mark Cullen, συνεργάζεται ξανά με τον Bruce Willis (Vice) μετά το Cop Out σε μια κωμική neo-noir περιπέτεια. 
    Ή τουλάχιστον αυτή φαίνεται να ήταν η πρόθεσή του, γιατί το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό. 

    Η ταινία ξεκινάει με ένα σύγχρονο στυλ αφήγησης με το οποίο μας συστήνει σταδιακά τους πρωταγωνιστές, γρήγορα όμως χάνει τον αφηγηματικό της ρυθμό εξαιτίας μιας άνευρης σκηνοθεσίας, χωρίς ουσιαστικές σκηνές δράσης που θα έκαναν την ταινία μια καθαρόαιμη περιπέτεια, και δεν καταφέρνει να μας κρατήσει σε εγρήγορση. 

    Σε αυτό συνεισφέρει και το προσχηματικό σενάριο (με την αλά John Wick αφορμή) στο οποίο κυριαρχούν διάλογοι με αρκετά κακό χιούμορ, το οποίο βέβαια μερικές φορές είναι τόσο κακό που σε κάνει να γελάς αν το πάρεις με μια πιο ευφάνταστη οπτική.



    Ερμηνευτικά, παρόλο το διάσημο καστ, το αποτέλεσμα είναι αδιάφορο και υποτονικό, ακόμα και από τον πάντα (ή σχεδόν πάντα όπως φαίνεται) απολαυστικό John Goodman (Kong: Skull Island).
    Όσον αφορά τον πρωταγωνιστή Bruce Willis, συνεχίζει τις κακές επιλογές σε ταινίες την τελευταία δεκαετία, με μοναδική μάλλον εξαίρεση το Looper το 2012. 

    Αν σκεφτούμε ότι η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή της ταινίας είναι όταν κάνει γυμνός skate για να ξεφύγει από δύο τύπους που τον κυνηγάνε, καταλαβαίνετε με τι έχουμε να κάνουμε. 
    Ενδείκνυται για παρακολούθηση από αντροπαρέα σε θερινό, απαραίτητα με συνοδεία μπύρας.

    Στους κινηματογράφους από 22 Ιουνίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Κάποτε στην Καλιφόρνια - Once Upon a Time in Venice Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top