F Ελληνικό Box Office: Η βροχή έβγαλε νικητές και ηττημένους για όλη τη θερινή σεζόν! - FilmBoy Ελληνικό Box Office: Η βροχή έβγαλε νικητές και ηττημένους για όλη τη θερινή σεζόν! - FilmBoy
  • Latest News

    Ελληνικό Box Office: Η βροχή έβγαλε νικητές και ηττημένους για όλη τη θερινή σεζόν!


    Πολύ παράξενο τετραήμερο αυτό που πέρασε.
    Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έβρεχε (μάλιστα τη Κυριακή έκανε και ψωφόκρυο), κάτι που σημαίνει ότι πολλές αίθουσες της χώρας ήταν κλειστές (οι …ανοιχτές).
    Παρασκευή βράδυ σε χειμερινό κινηματογράφο, πέτυχα τον τεχνικό ενός θερινού να πίνει μπύρες…

    Αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα να βρω το αρνητικότερο ρεκόρ εισιτηρίων ever, με τον φόβο μήπως το απειλούσε αυτό το τετραήμερο.
    Τόσο άσχημα τα έβλεπα.
    Κι ανοίγεις τρέμοντας το report, Δευτέρα μεσημέρι, και βλέπεις …128.824 εισιτήρια πανελλαδικά!
    Έλα μου;

    Επειδή για όλα τα παράξενα του κόσμου υπάρχει εξήγηση εκτός από το ελληνικό box office report, ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε …τα ανεξήγητα.
    Μια ματιά στη πρώτη πεντάδα ίσως μας λέει πολλά: Cars 3, Mummy, Wonder Woman, Pirates και Baywatch.
    Όλα τα mainstream blockbuster που παίζονταν σε Multiplex κλειστές αίθουσες πήγαν καλά (είπαμε, το καλά είναι πάντα σχετικό με την εποχή και με τη …γενική διάθεση του Έλληνα να πάει σινεμά φέτος).

    Αντίθετα, οι …θερινές ταινίες (ξέρετε, γαλλοιταλοισπανικές κωμωδίες και επανεκδόσεις) πήγαν …στο καλό.
    Κρίμα, γιατί ειδικά αυτό το τετραήμερο υπήρχαν ενδιαφέρουσες επιλογές.
    Αυτό που δεν πολυκαταλαβαίνω είναι το πώς οι Έλληνες αποφάσισαν να πάνε σινεμά αυτό το τριήμερο …ψιλομαζικά, τη στιγμή που τις προηγούμενες βδομάδες το απαξίωσαν.
    Η εύκολη απάντηση είναι ότι ‘αφού δεν μπορούσαν να πάνε για μπάνια, πήγαν σινεμά’.

    Τέλος καλό, όλα καλά λέει ο λαός, αλλά μια παράμετρος που δεν σκέφτονται πολλοί (ειδικά αυτοί που χαίρονταν να ‘τη λένε’ στα γραφεία για τις επιλογές τους πριν ακόμη ξεκινήσουμε τη καλοκαιρινή σεζόν – είναι αυτοί που καθημερινά γράφουν χαιρέκακα ‘…σας τα’λεγα, χα χα χα’) αλλά ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να δοκιμάσουν οι ίδιοι να βγάλουν μια ταινία, μένοντας στο χώρο της …προστατευμένης και αμειβόμενης κριτικής επί χρόνια και απλώς ‘πυροβολούν’ με εξυπναδίστικες ατάκες εκ του ασφαλούς) είναι η εξής:
    Οι αιθουσάρχες που έχουν πραγματική ανάγκη να γεμίζουν τις αίθουσες, οι επιχειρηματίες των ‘μικρών’ θερινών, έχουν ήδη καταστραφεί φέτος (αφού τα 2/4 σχεδόν της σεζόν που δουλεύουν, έχουν περάσει …με βροχές και κλεισίματα) και μένει μόνο να ελπίζουν να μικρύνουν τη χασούρα τους, αφού η κατάσταση δε μοιάζει αναστρέψιμη.

    Στις ταινίες τώρα.
    Τα σχολεία τελείωσαν και το Cars 3 ευνοήθηκε από την κατάσταση, ανοίγοντας με 51.698 εισιτήρια σε 202 αίθουσες, ενώ και η Μούμια δεν πρέπει να έχει παράπονο με 31.702 θεατές σε 144 αίθουσες (ειδικά μετά τις μέτριες κριτικές εξ Ελλάδος και τις κάκιστες εξ Αμερικής).

    Από εκεί και μετά, κλείσαμε.
    Το Άλλοθι για Παντρεμένους βοηθήθηκε κάπως από το γεγονός ότι το γραφείο που την έβγαλε έχει πολλά multiplex (ακόμα) στη διάθεσή του, αλλά και πάλι, κατάφερε να πείσει μόνο 1.954 ανθρώπους σε 28 αίθουσες …κάποιες εξ αυτών με μηδενικά εισιτήρια λόγω βροχής.

    Το Ιταλικό Ο Γιατρός έχει Τρεχάματα βγήκε σχεδόν αποκλειστικά σε θερινά, και έκανε 1.201 εισιτήρια (σε 7 αίθουσες).
    Τα ίδια και χειρότερα για το Γαλλικό δραματικό Όλα Όσα Αγαπήσαμε, με 844 εισιτήρια σε 10 αίθουσες.
    639 εισιτήρια σε 7 αίθουσες για τα Μικρά Βήματα, 277 εισιτήρια σε 6 αίθουσες για το Είναι για το καλό σου …αλλά όλα αυτά δεν θα πρέπει να λαμβάνονται τόσο σοβαρά υπόψιν, αυτή τη φορά.
    Πόσες από αυτές τις αίθουσες παρέμειναν κλειστές το τετραήμερο;
    Βαριέμαι να το ψάξω τώρα, αλλά σίγουρα πολλές.

    Η ουσία λοιπόν για αυτό το τετραήμερο είναι:  
    Ικανοποιητικό νούμερο πανελλαδικά, χαρά στα σκέλια των μεγάλων κινηματογράφων, θρήνος και καταστροφή στους αιθουσάρχες των θερινών, αυτών δηλαδή που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
    Όσοι χαρούν με αυτό, είναι αυτοί που δεν νοιάζονται.


    Τετραήμερο 15-18 Ιουνίου 2017.

    A/A TAINIA ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ
    1 Cars 3 51.698   51.698
    2 The Mummy 31.702   31.702
    3 Wonder Woman 19.333   86.250
    4 Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge 11.065 279.082
    5 Baywatch   3.541   40.883
    6 Alibi.com   1.954     1.954
    7 Radin   1.683   16.262
    8 The Boss Baby   1.518 144.259
    9 Lasciati Andare   1.201     1.201
    10 The Lost City Of Z     959     6.740

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ελληνικό Box Office: Η βροχή έβγαλε νικητές και ηττημένους για όλη τη θερινή σεζόν! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top