F Valerian and the City of a Thousand Planets trailer: Ήρθε το νέο μεγαλειώδες υπερθέαμα του Luc Besson - FilmBoy Valerian and the City of a Thousand Planets trailer: Ήρθε το νέο μεγαλειώδες υπερθέαμα του Luc Besson - FilmBoy
  • Latest News

    Valerian and the City of a Thousand Planets trailer: Ήρθε το νέο μεγαλειώδες υπερθέαμα του Luc Besson


    Η πρώτη δεκαετία της καριέρας του Luc Besson ήταν κυριολεκτικά επική, με τα Le Grand Bleu, Nikita, Léon (με μία από τις Σκηνές που Αγαπήσαμε του FilmBoy) και The Fifth Element να τον καθιερώνουν ως έναν από τους πιο ταλαντούχους Ευρωπαίους σκηνοθέτες. 

    Κάπου εκεί άρχισε να χάνει το δρόμο του, με το Joan of Arc να είναι τόσο αμφιλεγόμενο που τον ανάγκασε να μείνει στον πάγκο για μια εξαετία. 
    Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας δειλά-δειλά επέστρεψε, με τη παιδική υβριδική τριλογία Arthur και συνέχισε δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε μικρές ταινίες όπως τα Angel-A, The Lady και The Family

    Η πρώτη απόπειρα επιστροφής σε big-budget παραγωγές με το Les Aventures Extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec αποδείχτηκε μεγάλη αποτυχία, όμως πρόπερσι έκανε το μεγάλο comeback με το Lucy, το οποίο παρότι κριτικά τα πήγε μέτρια, εμπορικά σάρωσε, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει το μεγάλο του νέο πόνημα, το Valerian and the City of a Thousand Planets.

    Το Valérian et la Cité des Mille Planètes, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, είναι βασισμένο στη σειρά κόμικ Valérian and Laureline των Pierre Christin και Jean-Claude Mézières, που πρωτοκυκλοφόρησε το μακρινό 1967, με το τελευταίο της τεύχος να βγαίνει το 2010, πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

    Επιστρέφοντας σε ένα genre στο οποίο έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του με το The Fifth Element, το Valerian είναι μια επική διαστημική περιπέτεια με ήρωες τον Βαλέριαν και τη Λόρελαϊν, δυο ειδικούς πράκτορες της κυβέρνησης των ανθρωπίνων περιοχών, επιφορτισμένους με τη διατήρηση της τάξης στον γαλαξία. 

    Ο Βαλέριαν επιζητά κάτι περισσότερο από μία απλή επαγγελματική σχέση με τη συνεργάτιδα του, αλλά το παρελθόν του με τις γυναίκες οδηγεί τη Λόρελαϊν να τον απορρίπτει συνεχώς. 
    Μετά από διαταγή του διοικητή τους, οι δυο τους θα ξεκινήσουν μία αποστολή στην εντυπωσιακή διαγαλαξιακή πόλη Άλφα, μία διαρκώς αναπτυσσόμενη μητρόπολη με χιλιάδες διαφορετικές φυλές απ’ όλες τις γωνιές του σύμπαντος. 

    Τα 17 εκατομμύρια των κατοίκων της Άλφα, έχουν εδώ και καιρό τελειοποιήσει την τεχνολογία και τους πόρους τους για το γενικότερο καλό. 
    Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν όλοι ειρηνικούς σκοπούς, και μία θανάσιμη απειλή για το ανθρώπινο είδος βρίσκεται προ των πυλών.

    Το σενάριο έγραψε φυσικά ο ίδιος ο Luc Besson αναλαμβάνοντας και τη σκηνοθεσία. 
    Πρωταγωνιστούν οι Dane DeHaan (A Cure for Wellness), Cara Delevingne (Suicide Squad), Clive Owen, Ethan Hawke, Kris Wu, Sam Spruell, Alain Chabat, Mathieu Kassovitz και η Rihanna!

    Το Valerian and the City of a Thousand Planets είναι με διαφορά η ακριβότερη γαλλική παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ, με το κόστος να αγγίζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας έτη φωτός πίσω το Asterix at the Olympic Games που κατείχε μέχρι σήμερα τη πρωτιά με 78 εκ., με την αραβική Gulf Films και τη κινεζική Fundamental Films να βοηθούν τη EuropaCorp για να συμπληρωθεί το budget.

    Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου. 
    Δείτε το τελικό trailer (υποτιτλισμένο) που μόλις κυκλοφόρησε…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Valerian and the City of a Thousand Planets trailer: Ήρθε το νέο μεγαλειώδες υπερθέαμα του Luc Besson Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top