F Οι Απίστευτες Περιπέτειες της Αντέλ - Les Aventures d'Adele Blanc-Sec - FilmBoy Οι Απίστευτες Περιπέτειες της Αντέλ - Les Aventures d'Adele Blanc-Sec - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Απίστευτες Περιπέτειες της Αντέλ - Les Aventures d'Adele Blanc-Sec

    BD (προφέρεται bede) είναι τα γαλλικά αρχικά του ‘bande dessinee’ και είναι το Γαλλικό  αντίστοιχο των κόμικ και ειδικά των αυτοτελών κόμικ που έμπαιναν στις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων. 

    Ο Luc Besson υπήρξε φαν των BD, κάτι που διακρίνεις αν δεις προσεκτικά το έργο του, και η μόνη έκπληξη είναι ότι άργησε τόσο πολύ να κάνει ένα τέτοιο κόμικ ταινία. 

    Αυτή είναι το Les Aventures d’Adele Blanc-Sec, η 11η σκηνοθετική δουλειά του (έχει δεκάδες ως παραγωγός), μία περίληψη από δυο εκδόσεις  της σειράς κόμικ του Tardi, ενός από τους πιο σεβάσμιους αντιπροσώπους του είδους. 

    Η Adele Blanc-Sec πρωτοεμφανίστηκε στο χαρτί το 1976 και είναι μια κυνική ηρωίδα, ένας θηλυκός Indiana Jones της Belle Epoque που γράφει βιβλία για τις παράξενες περιπέτειές της που πολλές φορές εμπεριέχουν μεταφυσικές δυνάμεις, τρελούς επιστήμονες και ανεξήγητα φαινόμενα . 

    Στο κόμικ είναι βλοσυρή, μόνιμα κατσουφιασμένη και ψιλοάσχημη αλλά στη μεγάλη οθόνη την ενσαρκώνει η Louise Bourgoin, πρώην weathergirl (Πετρούλα της Γαλλίας) για το Canal+, η οποία όμως ήταν υποψήφια στα περσινά Cesar ως ‘Most Promising Actress’ για το La Fille de Monaco (που είδαμε κι εδώ) στο ρόλο – ναι! – ενός weathergirl! 

    Εντάξει, έχει πολύ δρόμο ακόμα για να αποδείξει ότι ...



    ...είναι ηθοποιός αλλά αναμφισβήτητα είναι γοητευτική, ειδικά όταν πετάει τα ρούχα της για να κάνει ένα μπάνιο. 

    Για να πάρετε μια γεύση (πριν το trailer που θα δείτε παρακάτω) να σας πω ότι η ηρωίδα κλέβει μια μούμια από έναν Αιγυπτιακό τάφο, δραπετεύει μέσα σε μια σαρκοφάγο, και όλα αυτά πριν αντιμετωπίσει έναν προϊστορικό πτεροδαχτυλο που τρομοκρατεί το Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου και τον σκύλο του! 

    Όπως θα περιμέναμε από ταινία του Luc Besson, Οι Απίστευτες Περιπέτειες της Αντέλ είναι μία μεγάλου budget ταινία για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα (€25.000.000), και αν και κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι τα οπτικά εφε μοιάζουν με του Hollywood, εγώ βλέπω στο trailer έναν πτεροδαχτυλο πολύ καλύτερο από κάποιους στο Jurassic Park, και ζωντανές μούμιες πολύ πιο creepy από το ...φεστιβάλ CGI, The Mummy! 

    Πολύ καλή φαίνεται και η αναβίωση του Παρισιού του 1912 με πανοραμικά πλάνα και ‘ονειρικές’ εικόνες, σε ένα πολύ ενδιαφέρον φιλμ για το οποίο οι αναγνώστες του FilmBoy είχαν ενημερωθεί πρώτοι το Μάρτιο, όταν και βγήκε το πρώτο trailer. 

    Στη Γαλλία προβλήθηκε στις 14 Απριλίου 2010, στην Αμερική ακόμα δεν έχει βρει διανομή (και πιθανότατα δε θα βρει) αλλά στην Ελλάδα η Odeon νομίζω έκανε τη κίνηση της χρονιάς, φέρνοντας το στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Σεπτεμβρίου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Απίστευτες Περιπέτειες της Αντέλ - Les Aventures d'Adele Blanc-Sec Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top