F Review: Δυο Καρδιές - Réparer les vivants (Heal the Living) - FilmBoy Review: Δυο Καρδιές - Réparer les vivants (Heal the Living) - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Δυο Καρδιές - Réparer les vivants (Heal the Living)



    Γαλλικό δράμα με θέμα τη μεταμόσχευση οργάνων με πολύ καλό καστ. 
    Όταν ένας νεαρός σέρφερ μένει εγκεφαλικά νεκρός μετά από ατύχημα οι γονείς του (Emmanuelle Seigner (Το Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο) και Kool Shen) πρέπει να αποφασίσουν αν θα δωρίσουν τα όργανά του. 

    Παράλληλα η Anne Dorval είναι μια καρδιοπαθής μητέρα που μπαίνει σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς και ξανασυναντά τον παλιό της έρωτα Alice Taglioni
    Γιατροί και νοσοκόμες κάνουν το παν για να βοηθήσουν στη διαδικασία. 
    Στους σχετικούς ρόλους οι Bouli Lanners (Raw), Tahar Rahim (Το Παρελθόν), Monia Chokri (Φανταστικές Αγάπες) και Alice de Lencquesaing (Frantz).

    Η ταινία της Katell Quillévéré (σκηνοθεσία και σενάριο, Suzanne) και των Gilles Taurand (σενάριο, L'armée du crime) βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της  Maylis De Kerangal ακούγεται σαν οποιοδήποτε επεισόδιο ιατρικής σειράς, ωστόσο καταφέρνει χάρη στα λυρικά ευφάνταστα του πλάνα (ο ωκεανός είναι κεντρικό μοτίβο της ταινίας) και το πρώτης διαλογής καστ του να γίνει κάτι περισσότερο. 


    Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες ιατρικές σειρές, δεν υπάρχει ίχνος σασπένς σε όλη την ιστορία.
    Παρά το γεγονός αυτό, είναι το είδος της ταινίας των καλών προθέσεων που όλοι θα ευχαριστηθούν. 
    Ειδικά οι λάτρεις του γαλλικού σινεμά θα την λατρέψουν. 

    Αξίζει να τη δείτε σε θερινό σινεμά ένα καλοκαιρινό βραδάκι και να φέρετε μαζί σας χαρτομάντηλα, γιατί θα σας χρειαστούν.

    Στους κινηματογράφους από 4 Μαΐου.

    Μαρίνα Μέλη.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Δυο Καρδιές - Réparer les vivants (Heal the Living) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top