F Review: Μικροί Κύριοι - Little Men - FilmBoy Review: Μικροί Κύριοι - Little Men - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Μικροί Κύριοι - Little Men



    Ο 13χρονος Jake (Theo Taplitz) μετακομίζει στο Μπρούκλιν, στο σπίτι που κληρονόμησε η οικογένειά του μετά τον θάνατο του παππού του.
    Εκεί γνωρίζει τον συνομήλικο του Tony (Michael Barbieri, τον οποίο θα τον δούμε στο Spider-Man: Homecoming και στο Black Tower!), γιο της γυναίκας που νοικιάζει το επίσης δικό τους μαγαζί κάτω από το σπίτι τους και αμέσως γίνονται κολλητοί. 

    Πολύ σύντομα όμως οι οικονομικές διαφορές των γονιών τους θα ταράξουν τη φιλική σχέση τους.

    Ένα τρυφερό γλυκόπικρο και στο βάθος αισιόδοξο κοινωνικό δράμα που αφενός σκιαγραφεί τη ζωή της σύγχρονης Νέας Υόρκης και αφετέρου απομονώνει τους χαρακτήρες και περιεργάζεται τα συναισθήματα τους.

    Η κάμερα του ανερχόμενου Νεοϋορκέζου  σκηνοθέτη Ira Sachs διεισδύει στο μικρόκοσμο μιας γειτονιάς του Μπρούκλιν και παρακολουθεί τη ζωή δύο μεσοαστικών οικογενειών.

    Χαμηλόφωνος, λιτός και  ζεστά ανθρώπινος ο Sachs σκηνοθετεί με αισθαντικό τρόπο την καθημερινότητα, φέρνει σε πρώτο πλάνο τα διλήμματα, τις διαφορές και τα δύσκολα ερωτήματα των ενηλίκων παραλληλίζοντας τα με τις εφηβικές ανησυχίες των παιδιών που βιώνουν την ενηλικίωση τους.


    Ο κοινωνικός ρεαλισμός του Sachs θυμίζει έντονα το ύφος του Ang Lee και το αφηγηματικό τέμπο της «Παγοθύελας» και κινείται σε υπόγειους ρυθμούς που εμπλουτίζονται με μουσικές πινελιές και συνθέτουν μια πιο ανάλαφρη, άλλοτε γλυκεία και άλλοτε μελαγχολική ατμόσφαιρα.

    Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, ο θεατής γίνεται μέρος της ταινίας, διασχίζοντας μαζί με τους ήρωες τη διαδρομή από  ένα ατόφιο κομμάτι καθημερινής ζωής, βιώνοντας και αυτός τις χαρές και τις λύπες τους, μέχρι το αισιόδοξο φινάλε όπου βγαίνοντας από την αίθουσα βρίσκεται γεμάτος ποικίλα συναισθήματα.

    Στους κινηματογράφους από 11 Μαίου.

    Γιάννης Αποστολίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Μικροί Κύριοι - Little Men Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top