F Review: Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι - Ares - FilmBoy Review: Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι - Ares - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι - Ares



    Στο δυστοπικό Παρίσι του κοντινού μέλλοντος οι άνεργοι αναγκάζονται να γίνουν πειραματόζωα για φαρμακευτικές για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. 

    Ο Ares (o Ola Rapace από το Skyfall) πρώην μποξέρ και νυν αστυνομικός αναγκάζεται να πάρει ένα επικίνδυνο ναρκωτικό, που τον μετατρέπει σε υπερμαχητή, και να συμμετέχει σε αγώνες μποξ, ώστε να εξασφαλίσει χρήματα για την αποφυλάκιση της αδερφής του.

    Ο σκηνοθέτης Jean-Patrick Benes φτιάχνει ένα ενδιαφέρον και αληθοφανές μελλοντικό σύμπαν. 
    Η παρηκμασμένη Ευρώπη, η οποία βασίζεται σε οικονομική βοήθεια από την Κίνα, οι εκατομμύρια απελπισμένοι άνεργοι που πληρώνονται από πολυεθνικές για να δοκιμάζουν φάρμακα, τα οποία πολύ συχνά τους σκοτώνουν, και το βρώμικο παρατημένο σκοτεινό Παρίσι θα μπορούσαν να στεγάσουν άνετα ένα B-movie Blade Runner

    Δυστυχώς όμως το προβλέψιμο (από όλους εκτός από τον πρωταγωνιστή) και γεμάτο κλισέ χαρακτήρες σενάριο του ιδίου, του Allan Mauduit (συνεργάστηκαν και στο Vilaine) και του Benjamin Dupas προσγειώνουν την ταινία. 


    Στο ρόλο της ατίθασης κόρης της αδερφής του που πρέπει να σώζει όλην την ώρα η Eva Lallier (Το Μυστικό του Δικαστή), της πράκτορα και ερωμένης του πρωταγωνιστή η Hélène Fillières (του ψυχολογικού θρίλερ The Bastards) και ο διεφθαρμένος coach του είναι ο Τhierry Hancisse (Midnight Paris). 

    Από τους χαρακτήρες μας άρεσε ο Micha Lescot στο ρόλο ενός παρδαλού αλλά και σκληρού τρανς χαρακτήρα με το όνομα Myosotis γιατί έδινε χρώμα στην βαριά κι ασήκωτη σαν τον πρωταγωνιστή ταινία. 

    Και οι σκηνές μποξ ήταν καλογυρισμένες. 
    Σίγουρα θα αρέσουν στους φαν του είδους. 
    Εμάς θα μας άρεσαν όλα πιο πολύ αν η ταινία έπαιρνε λίγο λιγότερο ή περισσότερο τον εαυτό της στα σοβαρά.

    Αξίζει να τη δείτε αν σας αρέσουν τα b-movies.
    Στους κινηματογράφους από 20 Απριλίου.

    Μαρίνα Μέλη.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι - Ares Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top