F Ο Richard Kelly επιστρέφει στο σύμπαν του Donnie Darko! - FilmBoy Ο Richard Kelly επιστρέφει στο σύμπαν του Donnie Darko! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Richard Kelly επιστρέφει στο σύμπαν του Donnie Darko!


    Είναι η αγαπημένη μου ταινία ever …γιατί να το κρύψω; 
    Το αριστουργηματικό φιλμ Donnie Darko είναι το απόλυτο cult classic της περασμένης δεκαετίας και παρότι έδωσε τις μεγαλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον, η καριέρα του δημιουργού του, Richard Kelly δεν ήταν ανάλογα επιτυχημένη, με το υπερφίαλο Southland Tales να μένει ημιτελές και βάρβαρα υποτιμημένο, ενώ το The Box να μη καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά το ύφος του Kelly με μια πιο mainstream γραμμή που θα έφερνε την επιθυμητή εμπορική επιτυχία. 

    Όλα αυτά είχαν αποτέλεσμα να μην έχουμε δει νέα του ταινία εδώ και οκτώ χρόνια, όμως φαίνεται ότι ο …καιρός γαρ εγγύς!
    Μέσα στα Χριστούγεννα, για να γιορτάσει τα 15 χρόνια του, κυκλοφόρησε η πλήρως αποκαταστημένη έκδοση του Donnie Darko για πρώτη φορά σε 4k Blu-ray, δίνοντας την ευκαιρία στον Richard Kelly να μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια. 

    Σε μια συνέντευξή του στο HMV αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε σε πολλά σενάρια τα οποία περιμένουν στο συρτάρι τις κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιηθούν, με ένα από αυτά να βρίσκεται πολύ κοντά ακόμα και να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο χρόνο, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες πληροφορίες.

    Η έκπληξη ήρθε από τη δήλωσή του ότι ένα από αυτά είναι για μια ταινία που λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν με το Donnie Darko, το οποίο όπως χαρακτηριστικά λέει είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο, και κατ’ επέκταση πολύ πιο ακριβό, και γι’ αυτό περιμένει να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες ($$$) για να πραγματοποιηθεί.

    Το 2009, χωρίς την έγκριση του Kelly, κυκλοφόρησε ένα sequel με τίτλο S. Darko σε σκηνοθεσία Chris Fisher, για το οποίο έχει δηλώσει πολλάκις αηδιασμένος, και το ίδιο και εμείς.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Richard Kelly επιστρέφει στο σύμπαν του Donnie Darko! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top