F ΤΟ ΚΟΥΤΙ - THE BOX - FilmBoy ΤΟ ΚΟΥΤΙ - THE BOX - FilmBoy
  • Latest News

    ΤΟ ΚΟΥΤΙ - THE BOX

    **********   8/10

    Πες μου ότι δε ξέχασες τη Ζώνη Του Λυκόφωτος!
    Τη καταπληκτική σειρά μυστηρίου από το 1985 μέχρι το 1989...το Twilight Zone...με ιστορίες κουφές στο στυλ ‘δε μπορώ να φύγω από τη πόλη γιατί ο δρόμος με ξαναγυρίζει πίσω (κυριολεκτικά)’...θυμήθηκες;

    Ίσως πρέπει να κάνουμε μια στήλη εδώ στο blog, με κάποια παλιά αγαπημένα.

    Το The Box είναι βασισμένο σε μια μικρή ιστορία του 83χρονου πλέον, Richard Matheson, που έγινε επεισόδιο στη σειρά το 1986 με το τίτλο ‘Button, Button!
    Μαθαίνω ότι ο ίδιος δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από εκείνη τη μεταφορά της ιστορίας του και είμαι περίεργος να δω τι λέει για αυτή. 

    Το στόρι απλό, όσο και όλες εκείνες οι ιστορίες:
    Ένα ζευγάρι με οικονομικά προβλήματα (ο James Marsden και η στροφη-στη-ποιοτητα-φετος Cameron Diaz) δέχεται την επίσκεψη ενός παράξενου άνδρα (Frank Langella) που τους παραδίδει ένα κουτί. 

    Αν πατήσουν το κόκκινο κουμπί που έχει στο εσωτερικό του, δυο πράγματα θα συμβούν.
    1ον θα εισπράξουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (50 χιλ. στη μικρή ιστορία, 200 χιλ. στο επεισόδιο και 1 εκατομμύριο στο The Box).
    2ον κάποιος άγνωστος τους την ίδια στιγμή θα πεθάνει.

    Το ηθικό δίλημμα της οικογένειας ήταν φαντάζομαι ο στόχος του συγγραφέα, αλλά ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Richard Kelly χρησιμοποιεί το τέχνασμα αυτό ως αφετηρία για πολλές άλλες ανατροπές και δολοπλοκίες, στοιχεία που κάνουν το φιλμ περισσότερο επιστημονικής φαντασίας (ο σύζυγος δουλεύει στη NASA...σκέφτεστε ο,τι σκέφτομαι;) παρά θρίλερ.


    Photo Gallery


    Έχω μια αμφιβολία για το πόσο πειστικοί είναι οι DiazMarsden ως ζευγάρι αστών στα 70’s (α, ναι...η ιστορία εξελίσσεται στο 1976, κάτι που θεωρώ μάλλον αχρείαστο) και θα ήθελα να μάθω κάποτε τα κριτήρια αυτών που έκαναν το cast!

    Θα γκρινιάξω κι άλλο.
    Η ταινία έχει τη τύχη να είναι βασισμένη σε επεισόδια μιας τηλεοπτικής σειράς με την πιο αναγνωρίσιμη μουσική-μελωδία στην ιστορία της τηλεόρασης, αλλά για το trailer (και μόνο) χρησιμοποιεί τη μουσική ...από το Saw!

    Οι κριτικές είναι μοιρασμένες ακριβώς στη μέση, κάτι που έχει ενδιαφέρον.
    Αφού το ταλαιπώρησε αρκετά (από Μάρτη το πήγε Νοέμβρη και πάλι πίσω στον Οκτώβρη), και χωρίς ιδιαίτερο λόγο αφού ήταν έτοιμο από τις αρχές του χρόνου, η Warner Bros το έβγαλε στις Αμερικανικές αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου, με μέτρια αποτελέσματα (7,5 εκατομμύρια τριήμερο).

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από την Odeon στις 7 Ιανουαρίου 2010. 
    ...στις 25 Φεβρουαριου 2010 ουφ!...στις 4 Μαρτιου 2010!
    Να τ'αφησω;

    Μη χάσετε στη Photo Gallery επανω: 25 φωτο απο τη ταινια και τα γυρισματα, 4 εναλλακτικα ποστερ και 1 της Γαλλικης διανομης, και 7 wallpapers!

    Δείτε το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΟ ΚΟΥΤΙ - THE BOX Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top