F Ο ...John Snow βάζει βόμβα στη Βουλή των λόρδων, στη νέα σειρά Gunpowder - FilmBoy Ο ...John Snow βάζει βόμβα στη Βουλή των λόρδων, στη νέα σειρά Gunpowder - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ...John Snow βάζει βόμβα στη Βουλή των λόρδων, στη νέα σειρά Gunpowder


    Με αφορμή το V for Vendetta και τη τρομερή μάσκα που μετέπειτα δυστυχώς έγινε σούπα, αρκετοί ήταν εκείνοι που άκουσαν και έμαθαν για πρώτη φορά την ιστορία του Guy Fawkes και της θρυλικής Συνωμοσίας της Πυρίτιδας.

    Την αληθινή, όσο είναι δυνατό φυσικά, εκείνη ιστορία, ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μικρή οθόνη το BBC σε μια μίνι-σειρά με τίτλο Gunpowder, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Kit Harington, γνωστότερο ως John Snow από το Game of Thrones, ο οποίος θα έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά θα βρίσκεται και στη παραγωγή.

    Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας λοιπόν, ήταν ένα σχέδιο μιας ομάδας Καθολικών υπό την ηγεσία του Robert Catesby, να ανατινάξουν τη Βουλή των Λόρδων το 1605, δολοφονώντας τον Προτεστάντη βασιλιά Ιάκωβο Α΄, ώστε να επανέλθει στο θρόνο κάποιος Καθολικός. 

    Οι συνωμότες συγκέντρωσαν 36 βαρέλια πυρίτιδας σε ένα κελάρι κάτω από το κτίριο της Βουλής, με τον Guy Fawkes να είναι εκείνος που έμεινε πίσω για να τα φυλάει. 
    Μετά όμως από προδοσία, ο Fawkes το πρωί της 5ης Νοεμβρίου συνελήφθη, βασανίστηκε, απαγχονίστηκε και τεμαχίστηκε προς παραδειγματισμό.

    Ο Kit Harington θα υποδυθεί τον Catesby, πρωτεργάτη της συνωμοσίας και άμεσος πρόγονος του ηθοποιού, ενώ δίπλα του θα δούμε τους Liv Tyler, Peter Mullan (Tyrannosaur) και Mark Gatiss (Sherlock).

    Το σενάριο έχει γράψει ο Ronan Bennett (Public Enemies) με τον J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed, The 5th Wave) να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ...John Snow βάζει βόμβα στη Βουλή των λόρδων, στη νέα σειρά Gunpowder Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top