F The Disappearance of Alice Creed - FilmBoy The Disappearance of Alice Creed - FilmBoy
  • Latest News

    The Disappearance of Alice Creed

    Χρειάζεσαι μεγάλη δεξιοτεχνία και ικανότητες αν θέλεις να φτιάξεις ένα αξιόλογο θρίλερ απαγωγής. 

    Όλοι μας έχουμε το αγαπημένο μας τέτοιο φιλμ (εγώ ψηφίζω μακράν Misery αν και λίγο διαφορετικό) και πλέον είναι δύσκολο να εντυπωσιαστούμε ως θεατές, πόσο μάλλον από έναν πρωτάρη Βρετανό, τον J Blakeson, με μηδαμινό budget, 3 ηθοποιούς σε 4 μόνο τοποθεσίες! 

    Κι όμως, η αποδοχή του The Disappearance of Alice Creed είναι απίστευτη! 

    Το Βρετανικό θρίλερ που έκλεψε καρδιές στο περσινό φεστιβάλ του Τορόντο και όπου άλλου προβλήθηκε, έχει απίθανες κριτικές συνολικά και τουλάχιστον πέντε ανατροπές στο στόρι του. 

    Μη σας πω ότι τη Gemma Arterton πιο πολύ θα τη θυμούνται από αυτό παρά από το φετινό...αμμουδερό blockbuster. 

    Το FilmBoy σας είχε προϊδεάσει από τον Ιούνιο, όταν σας έδειξε τα 5 πρώτα λεπτά της ταινίας, μια αριστουργηματική εισαγωγή της προετοιμασίας των απαγωγέων (τον Martin Compston και τον Eddie Marsan που είδαμε πρόσφατα στο Heartless) χωρίς λόγια και με έμφαση στη λεπτομέρεια. 

    Θύμα τους είναι η Alice Creed (η ζουμερή Gemma Arterton), μια όμορφη...



    ...Βρετανίδα με πλούσιο μπαμπά.    

    Δε μπορώ παρά να ξανασχολιάσω την απίστευτης κινηματογραφικής ικανότητας προετοιμασία των δυο παρανόμων που με προσήλωση τηρούν χρονικά περιθώρια και καλύπτουν κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να χαλάσει τα σχέδια τους. 

    Φυσικά όμως, αυτό ακριβώς θα συμβεί, για λόγους που είναι καλύτερα να μην μάθετε από εδώ. 

    Αν και κάποια πράγματα είναι εύκολο να τα φανταστείτε αν είστε μυημένοι σε τέτοιου είδους ταινίες, ο Blakeson δίνει και άλλες ανατροπές στο φιλμ, κάτι που εκθειάζεται από το σύνολο του τύπου. 

    Κάτι που πρέπει να πούμε είναι ότι η Gemma Arterton είναι περίπου  όλη η ταινία. 

    Ως κεντρικός ρόλος, της απαιτείται να είναι ευάλωτη, βαθιά δυστυχισμένη, απρόσμενα πανούργα και ξαφνικά γενναία και σίγουρα αυτό θα είδε ο Ridley Scott και την έχει στα φαβορί για το prequel του Alien.  

    Στη χώρα της τη Μεγάλη Βρετανία έκανε πρεμιέρα τον Απρίλη ενώ στην Αμερική παίζεται για 7η συνεχή εβδομάδα από τη πρεμιέρα της στις 6 Αυγούστου σε καμιά δεκαριά μόνο αίθουσες. 

    Δείτε το trailer.    

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Disappearance of Alice Creed Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top