F Underworld: Η Αιματοχυσία - Underworld: Blood Wars - FilmBoy Underworld: Η Αιματοχυσία - Underworld: Blood Wars - FilmBoy
 • Latest News

  Underworld: Η Αιματοχυσία - Underworld: Blood Wars


  Η ταινία Underworld: Η Αιματοχυσία είναι το πέμπτο μέρος του επικού blockbuster franchise που έχει ως κεντρική πρωταγωνίστρια τη Selene (κορυφαία από τις 10 Ηρωίδες στο σινεμά ...που τα σπάνε), μια γυναίκα βρικόλακα που επωμίζεται μια εξαιρετικά πολυσύνθετη και δύσκολη αποστολή: να προστατεύσει την κόρη της Eve (ένα υβρίδιο βρικόλακα και λυκανθρώπου), να κάνει τα πάντα για να μην αφανιστεί το είδος της από τις επικείμενες απειλές και να προσπαθήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των αντιμαχόμενων ειδών.

  Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας:
  Η ιστορία ξεκινάει από το σημείο που την είχαμε αφήσει - στο τέλος του Underworld: H Αναγέννηση
  Η Selene (Kate Beckinsale, Absolutely Anything) έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις. 

  Η πιο άμεση προέρχεται από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχουν πια βρει τον υπέρτατο ηγέτη στο πρόσωπο του Marius (Tobias Menzies, Hysteria), ο οποίος έχει μπολιάσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του.  
  Η δεύτερη και πιο ύπουλη έρχεται από μια άλλη φατρία βρικολάκων που την έχουν προδώσει. 

  Μοναδικοί της σύμμαχοι είναι ο David (Theo James, The Divergent Series: Allegiant) και ο πατέρας του Thomas (Charles Dance, Ghostbusters). 
  Η Selene θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ λυκανθρώπων και βρικολάκων, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει την υπέρτατη θυσία.  

  Η πέμπτη ταινία του άκρως επιτυχημένου Underworld κάνει μια σαφή στροφή προς την αισθητική της πρώτης ταινίας, που βγήκε στις αίθουσες το 2002.  
  Όπως λέει ο παραγωγός Richard S. Wright:
  'Η ταινία επιστρέφει στις ρίζες της, στη μυθολογία, στο παρελθόν.'

  Όλο το σκηνικό, τα κοστούμια και το art direction θυμίζουν το πρώτο Underworld
  Το Underworld: Η Αιματοχυσία είναι κάτι σαν ένα reboot. 
  Αυτή ήταν και η βασική επιδίωξη της Anna J. Foerster, που σκηνοθέτησε για πρώτη φορά κάποια από τις ταινίες, να επιστρέψει στις ρίζες του μύθου και της ιστορίας.   Τα γυρίσματα έγιναν στην Ανατολική Ευρώπη, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο πρώτο Underworld
  Δημιουργήθηκε έτσι μια επιβλητική ατμόσφαιρα που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία ενός νέου βασιλείου βρικολάκων που έχει την έδρα του στη μακρινή Σκανδιναβία. 
  'Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στο παρελθόν αυτούς τους βρικόλακες' σχολιάζει ο παραγωγός Gary Lucchesi

  Έχοντας συμμετάσχει σε τέσσερις από τις πέντε Underworld ταινίες, η Beckinsale συνεχίζει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να εξελίσσεται και η ίδια και ο χαρακτήρας της από τη μία ταινία στην άλλη. 
  Είναι πολύ ενδιαφέρον να επιστρέφεις και να πιάνεις τον ρόλο από εκεί που τον έχεις αφήσει” σχολιάζει η ηθοποιός. 
  Πάντα φοράω το ίδιο κοστούμι της Selene, αλλά κατά βάση πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας έγιναν στη Βουδαπέστη σε ένα βιομηχανικό πανκ τοπίο. Τώρα στο Underworld: Η Αιματοχυσία υπάρχει ένα πιο μεσαιωνικό feeling και σκηνογραφικά και φωτογραφικά. Στη νέα ταινία η Selene βιώνει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους συναισθηματικές καταστάσεις.

  Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των λυκάνθρωπων και των βρικολάκων συνεχίζει, αμείωτη σε ένταση. 
  Αυτή τη φορά, όμως, η Selene είναι αρκετά αποστασιοποιημένη  από όλο αυτό. 
  Οι βρικόλακες την έχουν πια προδώσει και είναι κυνηγημένη από παντού. 
  Είναι πολύ εφευρετική στο να βρίσει τρόπους να εξοντώνει τέρατα, αλλά κατά βάθος αυτό που επιδιώκει είναι η ειρήνη και η ομαλή συνύπαρξη. 
  Το βασικό κίνητρο που της δίνει ζωή είναι η αγάπη της για την κόρη της Eve.

  Η Αιματοχυσία εκτοξεύει τη μυθολογία του Underworld σε μια άλλη διάσταση. 
  Ταυτόχρονα ενδυναμώνει και παγιώνει την ιστορία που εξακολουθεί να συναρπάζει τους θεατές 14 χρόνια μετά. 

  Στους κινηματογράφους από 1η Δεκέμβρη.  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Underworld: Η Αιματοχυσία - Underworld: Blood Wars Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top