F Οι 10 Ηρωίδες στο σινεμά ...που τα σπάνε! - FilmBoy Οι 10 Ηρωίδες στο σινεμά ...που τα σπάνε! - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 10 Ηρωίδες στο σινεμά ...που τα σπάνε!


    Το Hollywood δεν φέρεται σωστά στους γυναικείους χαρακτήρες, και αυτό είναι ένα γεγονός που προσπαθεί να αντιστρέψει η νεότερη γενιά των γυναικών ηθοποιών γκρινιάζοντας φωναχτά σε όλο το κόσμο (βλ. Cate Blanchett).

    Βήματα έχουν γίνει – ειδικά στο κασέ τους – αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος για να διανύσουμε μέχρι να μεταπεισθεί η βιομηχανία από το να βλέπει τις γυναίκες στο σινεμά μόνο ως αναξιοπαθούντες δεσποινίδες, σαγηνευτικούς πειρασμούς ή φιλενάδες με τσιριχτή φωνή…

    Περιστασιακά μέσα στα χρόνια όμως, οι γυναίκες παίρνουν τα όπλα ή χρησιμοποιούν απλώς τα πόδια τους (…to fight, τι σκεφτήκατε;) και γίνονται οι απόλυτες ηρωίδες, που όλες οι νοικοκυρές θα ήθελαν να μοιάσουν …και πολύ άνδρες επίσης.

    Οπτικά, το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
    Το μη γραμμωμένο (με μούσκουλα) σώμα καλύπτεται με κολλητά δερμάτινα, αμάνικες μπλούζες, μέχρι και μίνι.

    Αν και είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η δράση στον κινηματογράφο είναι μια ανδρική υπόθεση, ομολογώ ότι στην ιστορία έχουν περάσει μερικές ηρωίδες που …δεν θες να σταματήσουν να σε δέρνουν.
    Γιατί, αν είσαι κακός, ποιος προτιμάς να σε ξυλοφορτώσει, ο Rambo ή η Selene;

    Παρακάτω θα βρείτε τη δική μου top-10 λίστα με τις kickass γυναίκες στον κινηματογράφο.
    Λείπουν κάμποσα μεγάλα ονόματα (πχ η Lara Croft) αλλά μερικές προσωπικές συμπάθειες τα κατέβασαν κάτω από το νούμερο 10. 


    10.  Sarah Connor – Terminator



    Η Sarah Connor είναι από τις πιο icon ηρωίδες στην ιστορία του κινηματογράφου.
    Αν υπήρχε κάποιο ενιαίο παράλληλο κινηματογραφικό σύμπαν με κάποιο τρόπο, οι νεόκοπες action heroines θα είχαν την Sarah αφίσα στο δωμάτιό τους.

    Κι ας της πήρε μια ολόκληρη ταινία για να πάρει μπρος.
    Βλέπεται, στο πρώτο Terminator το 1984, η Sarah Connor (Linda Hamilton) ήταν μια αθώα σερβιτόρα που βρισκόταν σε κίνδυνο, όταν ένα cyborg Εξολοθρευτής έρχεται από το μέλλον.

    Στο sequel όμως Terminator 2: Judgement Day, θα αναλάβει δράση χρησιμοποιώντας ό, τι έμαθε από τον Kyle για να σώσει το γιο της από ένα Τ-800.
    Επιπλέον, η Sarah είναι πια η μέλλουσα αρχηγός της Αντίστασης κατά του Skynet, κι ας μη το ξέρει στη συγκεκριμένη ταινία.



    9.  Katniss – The Hunger Games



    Να, για παράδειγμα, η Katniss θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πρότυπο τη Sarah Connor.
    Στην αρχή, η τοξότρια από την District 12 ήταν απλά μια (όμορφη) κοπέλα που θυσιάζεται για να σώσει τη μικρότερη αδερφή της, συμμετέχοντας εθελοντικά στους αγώνες θανάτου της Δικτατορίας.

    Αφού όμως, κόντρα σε κάθε πιθανότητα, νικάει στους Αγώνες, η Katniss (Jennifer Lawrence) έγινε πρόθυμα το πρόσωπο της εξέγερσης και οδήγησε τις Περιοχές κατά του δικτάτορα προέδρου Snow. 

    Μολονότι η Katniss έχει τις ευαισθησίες της (ειδύλλιο ανάμεσα σε δύο άνδρες), η Katniss δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για το καλό της Panem.


    8.  Cherry – Planet Terror



    Διαψεύδω τις φήμες ότι ο Robert Rodriguez με ανάγκασε να βάλω τη γυναίκα του στη δεκάδα.
    Δηλαδή, η κοπέλα προσάρτησε αυτόματο όπλο στο κομμένο πόδι της, γάζωνε τους απέθαντους κακούς και μάλιστα, τους πέταξε ρουκέτα …πετώντας!
    Εσείς δεν θα τη βάζατε;

    Η Rose McGowan με ένα πόδι …στη πιο σέξι εμφάνισή της στο σινεμά.
    Υπό τις οδηγίες του συζύγου της, θεότρελου αλλά σκηνοθετάρα Rodriguez, όλα μπορούν να συμβούν.

    Άξια συμπαραστάτρια η Dr. Dakota Block (Marley Shelton) με τις σύριγγες, αλλά το tommy-leg με κέρδισε.



    7.  The Bride – Kill Bill



    Ίσως η μόνη ηρωίδα δράσης που σκοτώνει δεκάδες για να εκδικηθεί έναν – τον πρώην σύντροφό της.

    Στο Kill Bill του Quentin Tarantino, ο γαμπρός και όλοι οι καλεσμένοι του γάμου δολοφονούνται από τον πρώην της Νύφης (δε περιγράφω άλλο).
    Έλα όμως που η Νύφη (The Bride) Uma Thurman είναι ‘…η πιο θανατηφόρα γυναίκα στο κόσμο’.

    Φορώντας κίτρινη αθλητική φόρμα, σκοτώνει εκατοντάδες Ασιάτες μόνο με το σπαθί της (στο 1, στο 2, τι σημασία έχει;), ενώ κατέχει και το μοναδικό ρεκόρ του να εξολοθρεύει σχεδόν 100% παράλυτη! 
    …Αυτά μόνο από τον επίσης θεότρελο Tarantino.


       
    6.  Babydoll – Sucker Punch



    Συγχωρήστε με, αλλά δεν υπάρχει πιο σέξι πράγμα από μια barely legal ξανθιά με κοτσίδες και μίνι ναυτικό dressing, που σκοτώνει από γίγαντες μέχρι τρελούς Ναζί!

    Στην …αλά videogame ταινία του Zack Snyder, η Emily Browning κερδίζει τον τίτλο της όμορφης σέξι kickass ηρωίδας, χωρίς στη πραγματικότητα να είναι μια τέτοια.

    Και το γεγονός ότι κλέβει τις εντυπώσεις από μία Abbie Cornish (!), μία Jena Malone (!!), και το κορυφαίο …από την απόλυτη femme fatale της γενιάς μου Carla Gugino (δεν κατάλαβα, ποιος έχει αντίρρηση;), την σηκώνουν ακόμη περισσότερο στα μάτια μου.
    …Και κανά δυο θέσεις στη λίστα μου.


    5.  Alice – Resident Evil



    Βασισμένο στην videogame σειρά, το Resident Evil καθιέρωσε την Milla Jovovich ως μια ηρωίδα-με-αμνησία κατά το ξέσπασμα ενός ιού ζόμπι, δραπετεύοντας από μια μυστική υπόγεια εγκατάσταση.

    Η Alice έχει πάρει τη σειρά επάνω της, σκοτώνοντας ζόμπι και προσπαθώντας να σώσει τον κόσμο από τη μάστιγα. 

    Αν και τελικά μάλλον δεν τα καταφέρνει, η Alice έχει γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και δημοφιλής ηρωίδες δράση και είναι η γυναίκα που θέλεις να έχεις κοντά σου σε καταστάσεις …δύσκολες.


     4.  Ripley – Alien



    Μία από τις πιο εμβληματικές badass γυναίκες στον κινηματογράφο είναι η φοβερή Ripley στα Alien του Ridley Scott
    Ο ρόλος είχε αρχικά σχεδιαστεί με έναν άνδρα ήρωα, αλλά ο Scott αποφάσισε να ρίξει μια γυναίκα στα βαθιά, σε μια προσπάθεια ανατροπής της ταινίας.

    Αυτό που προέκυψε ήταν μια αγαπημένη στους οπαδούς των sci-fi ηρωίδα, το τελευταίο μέλος του πληρώματος του Nostromo, που μένει για να αντιμετωπίσει το xenomorph. 

    Η Sigourney Weaver ως Ripley κατάφερε να γίνει η πρωταγωνίστρια των ταινιών Alien και να κερδίσει για πάντα μια θέση στο hall of fame των δυνατών badass γυναικείων χαρακτήρων στο σινεμά.


    3.  Furiosa – Mad Max: Fury Road



    Και μόνο που κατάφερε να κλέψει τη παράσταση από τον ίδιο το Max, η Furiosa μπαίνει πανάξια στην πρώτη τριάδα της λίστας.

    Υποδυόμενη από τη Charlize Theron στο Mad Max: Fury Road του George Miller, η ‘υπολοχαγός’ στο στρατό του Immortan Joe κάνει ένα διάλειμμα από τη δυστοπική κοινωνία, σε μια προσπάθεια να σώσει τον εαυτό της και τις πέντε συζύγους του τυραννικού δικτάτορα. 

    Η πιο συναρπαστική ηρωίδα σε μια από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων, από την Charlize Theron
    Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;



    2.  Hit Girl – Kick Ass



    Η μόνη ανήλικη της λίστας, αλλά και η πιο αθυρόστομη.
    Η Hit-Girl έκλεψε τη παράσταση από τον ήρωα του τίτλου στη ταινία Kick-Ass και γι’αυτό και το sequel επικεντρώθηκε σε αυτήν.

    Σπουδαίο ρόλο σε αυτό βέβαια έπαιξε και η ηθοποιός που την ενσάρκωνε – όπως συμβαίνει σε όλους τους χαρακτήρες φυσικά.
    Η Chloe Moretz είναι η κόρη που θα ήθελες να έχεις …αν ζούσες σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν, αν και πλέον μεγάλωσε και ...ίσως να μην τη θέλεις πια για κόρη αλλά για άλλη σχέση.

    Η Hit Girl σκοπεύει να γίνει η vigilante της πόλης μαζί με τον μπαμπά της (Nick Cage), αλλά όταν οι κακοί τον σκοτώνουν θα καθαρίσει κόσμο από εκδίκηση.
    Φοβερό outfit, σκληρές ατάκες για την ηλικία της, τρομερές ικανότητες στη μάχη και άριστη χειρίστρια πάσης λογής όπλων.
    Το απόλυτο όπλο …σε συσκευασία τσέπης! 



    1. Selene – Underworld



    Η πρώτη ταινία Underworld ήρθε στους κινηματογράφους το 2003, εισάγοντας τους θεατές σε ένα σκοτεινό κόσμο στον οποίο Βρικόλακες και Λυκάνθρωποι βρίσκονται σε έναν πολύχρονο πόλεμο. 
    Επίσης, μας εισάγει την Kate Beckinsale ως σημαντική πολεμίστρια των βαμπίρ, ντυμένη στα δερμάτινα και με ισχυρότατες πολεμικές ικανότητες.
    Όταν εκείνη ερωτεύεται τον Michael, ο οποίος γίνεται ο πρώτος υβριδικός Βρικόλακας / Λυκάνθρωπος, θα βρεθεί στη μέση αυτού του πολέμου. 

    Με το θανατηφόρο και δολοφονικό της στυλ αλλά και την επιμονή της να υπερασπίζεται το σωστό, η Selene έχει γίνει μια πολύ αγαπημένη ηρωίδα δράσης και η βάση του franchise, καθώς έχει παίξει σε όλες τις Underworld ταινίες εκτός από μία.

    Ο λόγος που η Selene βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι η Καιτούλα.
    Θα μπορούσε να είναι και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ηρωίδα τα βάζει με δύο διαφορετικά είδη και όχι με ανθρώπους, αλλά η εικόνα της Beckinsale στα leather τα επισκιάζει όλα.


    Στη δική σας λίστα με τις Kickass γυναίκες στο σινεμά, ποια βρίσκεται στη κορυφή; 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 10 Ηρωίδες στο σινεμά ...που τα σπάνε! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top