F Review: Το Πρώτο Ραντεβού - Southside with you - FilmBoy Review: Το Πρώτο Ραντεβού - Southside with you - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Το Πρώτο Ραντεβού - Southside with you




    Το χρονικό του πρώτου φιλιού του νυν προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, σε μια έξυπνη κομεντί, που ελάχιστη σχέση έχει  με το οτιδήποτε προεδρικό, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβανόμαστε από τις άπειρες σχετικές ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου.

    Το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος Μπάρακ Ομπάμα (Parker Sawyers, Jack Ryan: Shadow Recruit), βγάζει σε ραντεβού την ουσιαστικά προϊσταμένη του στην εταιρεία που εργάζεται, δικηγόρο Μισέλ Ρόμπινσον (Tika Sumpter, Get On Up), σε μια βόλτα στο Southside του Σικάγο που έμελλε να είναι η αφετηρία της σχέσης τους.

    Ο σκηνοθέτης Richard Tanne, δεν κάνει μια αγιογραφία του εν ενεργεία Προέδρου της Αμερικής, αφού αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να φτιάξει μια ρομαντική κομεντί στα χνάρια του σινεμά του Richard Linklater και της ταινίας του 1995, Before Sunrise.



    Μέσα από τις ακατάπαυστες συζητήσεις των δύο πρωταγωνιστών, περνάει ολόκληρη η μαύρη κουλτούρα της εποχής, με τους προβληματισμούς και τις ανασφάλειες των δύο νεαρών και ανυποψίαστων για τα μελλούμενα ηρώων, να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

    Υπάρχουν βέβαια οι απαραίτητες νύξεις σχετικά με το ρητορικό ταλέντο και την ηγετική μορφή του Ομπάμα (κάτι σαν το από μικρός φαινότανε, που λέμε και στην καθομιλουμένη), αλλά αυτό δεν αλλάζει σε καμιά περίπτωση το καθαρά ρομαντικό πνεύμα του φιλμ, το οποίο στο πλαίσιο της μιας ημέρας στην οποία διαδραματίζεται, χτίζει τους χαρακτήρες με προσοχή κι έχει πνευματώδεις διαλόγους, προτού φτάσει στο απολύτως γνωστό και αναμενόμενο φινάλε.

    Έξοχο το πρωταγωνιστικό ζεύγος, στιβαρή και χαμηλότονη σκηνοθεσία από τον πρωτοεμφανίζομενο Tanne, σε μια μικρή σινεφιλική έκπληξη.

    Στους κινηματογράφους από 13 Οκτωβρίου.

    Νίκος Παλάτος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Το Πρώτο Ραντεβού - Southside with you Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top