F Review: Ο Πιτ και ο Δράκος του - Pete’ s Dragon - FilmBoy Review: Ο Πιτ και ο Δράκος του - Pete’ s Dragon - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Πιτ και ο Δράκος του - Pete’ s Dragon




    Ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι ζει στα δάση των βορειοδυτικών ΗΠΑ, παρέα με έναν πράσινο δράκο. 
    Όταν η δασοφύλακας της περιοχής παίρνει το παιδί υπό την προστασία της, θα πρέπει να διαπιστώσει τι από όλα αυτά που ισχυρίζεται ο μικρός είναι αλήθεια.

    Remake από την Disney μιας δικιάς της ταινίας του 1977, που αμέσως θα φέρει στο νου το ανάλογο κατά κάποιο τρόπο πρόσφατο Βιβλίο της Ζούγκλας, αφού κι εδώ έχουμε μια περιπέτεια που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά, σε έναν συνδυασμό ηθοποιών και ψηφιακών εφέ.

    Ο μικρός Pete (Oakes Fegley) γλυτώνει από το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο χάνουν τη ζωή τους οι γονείς του, με τη βοήθεια ενός δράκου. 
    Έξι χρόνια μετά και ενώ απ΄ότι φαίνεται έχει περάσει ζωή χαρισάμενη με την παρέα του ιδιαίτερα φιλικού προς αυτόν δράκο τον οποίο έχει ονoμάσει Eliot, αντιλαμβάνεται το κάλεσμα του πολιτισμού όταν συναντιέται με τη νεαρή δασοφύλακα Grace (Bryce Dallas Howard, Jurassic World).

    Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο ιδιοκτήτης της τοπικής υλοτομικής εταιρείας (Karl Urban, Star Trek Beyond) παίρνει επί προσωπικού το κυνήγι του επί χρόνια θρυλούμενου δράκου από τις διηγήσεις του γέρου πατέρα της Grace (Robert Redford, Truth), με σκοπό να κερδίσει δόξα μέσω της αιχμαλωσίας του «μεγάλου τέρατος».

    Παρόλη την παραμυθένια αφέλεια και την μη ύπαρξη καμιάς απολύτως έκπληξης στο φιλμ -εκτός βέβαια εάν δεν έχετε παρακολουθήσει ποτέ οικογενειακή ταινία της Disney- το τελικό αποτέλεσμα στέκεται καλά.



    Αυτό οφείλεται κυρίως στο καστ, με τον πιτσιρικά Fegley να θυμίζει έμπειρο βετεράνο παρά τη νεαρότατη ηλικία του και τον αληθινά έμπειρο βετεράνο Redford να προσθέτει κύρος με την παρουσία του, ενώ η σεναριακή προσέγγιση βοηθάει στην επίτευξη ενός γοητευτικού αποτελέσματος. 

    Με την ενσωμάτωση θεμάτων σχετικών με  τη δύναμη της πίστης, της μαγείας και της ελπίδας η ταινία ασφαλώς και δεν ξεφεύγει από τον καταδικασμένο από πριν στενό προβληματισμό της, καταφέρνει όμως να αποκτήσει μια διαφορετική υπόσταση μέσω της υπενθύμισης της ανθρώπινης ματαιοδοξίας από τη μια και της παντοτινής φιλίας από την άλλη(ανεξαρτήτως των συνθηκών).

    Έτσι καθώς ο Elliot έχει σώσει τη ζωή του Pete, τώρα είναι το μικρό αγόρι που πρέπει να κάνει τα πάντα για να γλυτώσει τον καλό του πράσινο φίλο από τη μανία των ανθρώπων.

    Φυσικά το Pete’s Dragon στοχεύει στο παιδικό κοινό, εάν όμως το θέμα είναι να ικανοποιήσει και του γονείς των μικρών θεατών, τότε τα πετυχαίνει και τα δύο μια χαρά.

    Στους κινηματογράφους από 20 Οκτωβρίου.

    Νίκος Παλάτος.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Πιτ και ο Δράκος του - Pete’ s Dragon Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top