F Χουλιέτα - Julieta - FilmBoy Χουλιέτα - Julieta - FilmBoy
  • Latest News

    Χουλιέτα - Julieta


    Ο Ισπανός σκηνοθέτη Pedro Almodovar έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως θεσμός στο παγκόσμιο σινεμά, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του με μια σειρά από κωμικο-μελοδραματικές, συχνά ισχυρές συναισθηματικά, ταινίες που επικεντρώνονται κυρίως γύρω από γυναίκες που αγωνίζονται για την ύπαρξή τους μέσα σε μια κοινωνία που υπαγορεύεται από τους άνδρες. 

    Κάθε νέα του ταινία κουβαλά προσδοκίες, με τη τελευταία του, Julieta, να έρχεται μετά την εμπορική και κριτική αποτυχία της τελευταίας του ταινίας I’m So Excited.

    Η Julieta φαίνεται να πατά σε εξοικειωμένο για τον σκηνοθέτη έδαφος - μια ταινία χτισμένη γύρω από ένα ισχυρό γυναικείο καστ και χαρακτήρες - και έτσι υπάρχει ελπίδα στους οπαδούς του ότι αυτή η ταινία θα διορθώσει το προηγούμενο …παραπάτημα.

    Η Julieta (Emma Suárez) είναι έτοιμη να μετακομίσει στην Πορτογαλία με τον σύντροφό της Lorenzo (Darío Grandinetti, Ιστορίες για Αγρίους) όταν συναντά τη Beatriz (Michelle Jenner, Open Windows), την παιδική φίλη της αποξενωμένης κόρης της Juliera, Antia. 

    Εμφανώς ταραγμένη, η Julieta επιστρέφει στο διαμέρισμά της, εγκαταλείπει την μετακόμιση και αρχίζει να γράφει μια επιστολή προς την Antia, λέγοντάς της την ιστορία του πατέρα της, το ειδύλλιο τους και τις εμπλοκές που ακολούθησαν, ελπίζοντας να επανενωθεί ξανά μαζί της.

    Πολλοί λένε ότι η Julieta είναι η ‘επιστροφή του Almodovar στην κανονικότητα’, αλλά μια κακή ταινία δεν σημαίνει πρόβλημα για τον Ισπανό σκηνοθέτη, πόσο μάλλον όταν είχε προηγηθεί και το The Skin I Live In που τόσο άρεσε.

    Στην πραγματικότητα, η Julieta θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια ελαφρώς πιο ώριμη ενότητα στην πλούσια φιλμογραφία του Pedro.

    Στους κινηματογράφους από 20 Οκτωβρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Χουλιέτα - Julieta Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top