F Review: Τα Μυστικά του Δάσους - Into the Woods - FilmBoy Review: Τα Μυστικά του Δάσους - Into the Woods - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Τα Μυστικά του Δάσους - Into the Woods


     
    Νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, μεγαλώσαμε με τα κλασσικά παραμύθια των αδελφών Γκρίμ. 

    Τώρα όμως με την αλλαγή του χρόνου είναι μια ευκαιρία για τους γονείς να διδάξουν κάτι διαφορετικό στα παιδιά τους. 

    Σε αυτό το δύσκολο έργο έρχεται να βοηθήσει το μιούζικαλ "Into the Woods" του Rob Marshall, το οποίο παίρνει τις ιστορίες αυτές δίνοντας τους μια διαφορετική τροπή. 

    Με την βοήθεια ενός φούρναρη (James Corden, The Three Musketeers) και της γυναίκας του (Emily Blunt, Edge of Tomorrow) οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, οι ιστορίες της Κοκκινοσκουφίτσας (Lilla Crawford), της Ραπουνζέλ (Mackenzie Mauzy), της Σταχτοπούτας (Anna Kendrick, Pitch Perfect) και του Τζακ (Daniel Huttlestone, Les Miserables) και της φασολιάς έρχονται να γίνουν ένα. 

    Για να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα παιδί η κακιά μάγισσα θα τους ζητήσει μια αγελάδα λευκή σαν το γάλα, μαλλιά κίτρινα σαν το καλαμπόκι, μια κάπα κόκκινη σαν το αίμα και ένα γοβάκι καθαρό όπως ο χρυσός. 

    Ο δρόμος τους θα είναι γεμάτος δυσκολίες και εμπόδια με το τέλος των παραμυθιών να μην έχει πάντα happy ending.

    Εμπόδια βέβαια και δυσκολίες δεν συνάντησαν μόνο οι ήρωες της ταινίας αλλά και ο σεναριογράφος Stephen Sondheim καθώς και ο James Lapine ο οποίος έγραψε τη μουσική και τους στίχους. 

    Η μεταφορά του βραβευμένου με βραβείο Tony μιούζικαλ "Into the Woods" από τη σκηνή του Broadway στην μεγάλη οθόνη έπρεπε να υποστεί κάποιες αλλαγές σύμφωνα με τη Disney

    Το σενάριο γράφτηκε για ενήλικες παρά για παιδιά, έτσι σύμφωνα με τη Disney οι αλλαγές για να μπορέσουν να το δουν παιδιά, ήταν απαραίτητες. 

    Ευτυχώς η όποια τροποποίηση έγινε με τη συνεργασία τόσο της εταιρείας όσο και του Sondheim και του Lapine.


    Όσοι έχουν δει την πρωτότυπη παράσταση θα εντοπίσουν ότι λείπει ο αφηγητής και η αφήγηση γίνεται από τον ίδιο τον φούρναρη, ενώ το κενό του μυστηριώδους άντρα το καλύπτει με δεξιοτεχνία η Meryl Streep (The Giver) με το ρόλο της κακιάς μάγισσας.  

    Ένας χαρακτήρας από τα παραμύθια δεν έχει την ίδια κατάληξη με το αρχικό σενάριο στο οποίο έπρεπε να ποδοπατηθεί από τους γίγαντες αλλά και γενικότερα σκηνές που είχαν έντονη βία έχουν αλλάξει. 

    Η στολή του λύκου (Johnny Depp, The Lone Ranger) θεωρήθηκε αρκετά προκλητική οπόταν επανασχεδιάστηκε για να γίνει πιο σεμνή. 

    Το τραγούδι του λύκου “Hello, Little girl” άλλαξε ενορχήστρωση ενισχύοντας τους αυλούς και το τζαζ στοιχείο για να γίνει πιο «ελαφρύ», έτσι ώστε να μην υπάρχει έντονο το σεξουαλικό υπονοούμενο.

    Τα εντυπωσιακά κουστούμια και σκηνικά σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές εκτελέσεις των τραγουδιών σε ενθουσιάζουν, ειδικά στα πρώτα 40 λεπτά της ταινίας. 

    Στην δεύτερη πράξη τα γεγονότα φαίνεται να μην έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και οι δύο ώρες φαντάζουν πάρα πολλές δεδομένου του σεναρίου. 
    Ενώ υπάρχουν ανατροπές, κάποιες απ’ αυτές απλά σατιρίζουν τα παραμύθια και μοιάζουν λίγο ανόητες.

    Ίσως μια από τις πιο αστείες σκηνές που θα σας προκαλέσουν γέλιο είναι αυτή με τον πρίγκιπα της Σταχτοπούτας (Chris Pine, Jack Ryan: Shadow Recruit) και του πρίγκιπα της Ραπουνζέλ (Billy Magnussen, The East) στην διασκεδαστική εκτέλεση του τραγουδιού “Agony”. 

    Η Ραπουνζέλ λείπει αρκετά από την όλη ιστορία, ενώ η Σταχτοπούτα χρειάζεται να πάει τρείς φορές στον χορό για να σιγουρευτεί ότι ο πρίγκιπας είναι αυτός που πραγματικά θέλει. 


    Εκτός από αβέβαιη, παρουσιάζεται και πιο έξυπνη αφού δεν χάνει το γοβάκι της απλά, αλλά το αφήνει επίτηδες για να το βρει ο αγαπημένος της και να την ψάξει.

    Μετά από το The Devil Wears Prada, η Meryl Streep και η Emily Blunt συναντιούνται ξανά στην μεγάλη οθόνη, μόνο που στο Into the Woods ξεχωρίζει ελάχιστα η δεύτερη, με την έκταση της φωνή της. 

    Η αλήθεια όμως είναι πως η για ακόμα μια φορά «κακιά» Streep κατάφερε μια εκπληκτική ενσάρκωση της μάγισσας σε σημείο που κάποιος μπορεί να πει ότι είναι καλύτερη κι από το πρωτότυπο!

    Το βασικό νόημα της ιστορίας μας μιλάει για την ενηλικίωση των χαρακτήρων μέσα από τις περιπέτειες τους και δίνει δυνατά μηνύματα για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. 

    Η φράση «κανείς δεν είναι μόνος» είναι αυτή που ξεχωρίζει και πρέπει κανείς να κρατήσει φεύγοντας από την αίθουσα. 

    Οι γονείς όμως πρέπει να πάνε προετοιμασμένοι για να εξηγήσουν στα παιδιά τους γιατί η μητέρα του Τζακ (Tracey Ullman) ασκεί βία χτυπώντας τον συνέχεια στο κεφάλι (!), και γιατί η κοκκινοσκουφίτσα νιώθει συνάμα ενθουσιασμό (...) και φόβο αντικρίζοντας τον κακό λύκο. 

    Εάν ο συνδυασμός πολλής μουσικής και παραμυθιών είναι το στοιχείο σας, τότε αξίζει να δείτε το Into the Woods αν πάλι όχι, μόνο και μόνο διαβάζοντας τα ονόματα του καστ συν το ότι κυκλοφορεί από την Disney  θα σας βάλει στον πειρασμό να το δείτε.

    Από 1η Ιανουαρίου 2015 στους κινηματογράφους.

    Ραφαήλ Κωνσταντίνου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Τα Μυστικά του Δάσους - Into the Woods Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top