F ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 6: Σινεμά με τους επίσημους καλεσμένους (pics) - FilmBoy ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 6: Σινεμά με τους επίσημους καλεσμένους (pics) - FilmBoy
  • Latest News

    ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 6: Σινεμά με τους επίσημους καλεσμένους (pics)


    Την 6η ημέρα του Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ είχαμε την τύχη να έχουμε μαζί μας τον σκηνοθέτη και μία εκ των πρωταγωνιστριών της Ισπανικής ταινίας Vampyres, η οποία τελικά κέρδισε και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας μαζί με αυτό της Καλύτερης Φωτογραφίας.

    Η Almudena Leon μαζί με τον Victor Matellano, ο οποίος ήταν στην Ελλάδα από τη προηγούμενη μέρα και κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσσα συζήτηση για το Ισπανικό σινεμά τρόμου και γενικότερα το ανεξάρτητο σινεμά στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, παρουσίασαν τη ταινία Vampyres και εξήγησαν μερικές δύσκολες και απίστευτες σκηνές (όσοι είδαν τη ταινία θα θυμούνται ακόμα τη σκηνή στη μπανιέρα...).

    Η μέρα πάντως στο ΙΝΤΕΑΛ ξεκίνησε με classic τρόμο από το 1972, με τους θρύλους του είδους Christopher Lee και Peter Cushing να επιβιβάζονται στο Horror Express, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Eugenio Martin.

    Στις 9.00, παρουσία των επίσημων καλεσμένων του φεστιβάλ, χάρη και στη βοήθεια της Ισπανικής Πρεσβείας, είδαμε το Vampyres από την ακμάζουσα τελευταία ισπανική σχολή τρόμου, σε μια ταινία που συνδυάζει τρόμο και ερωτική διαστροφή!

    Η μέρα έκλεισε με την Πανδημία (Pandemic) σε ένα μετα-αποκαλυπτικό ζόμπι φιλμ στο Λος Άντζελες του μέλλοντος.

    Ο μέγας Martin Scorcese έχει συμπεριλάβει το Night of the Demon του σπουδαίου Jacques Tourner, στη λίστα του με τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών. 
    Τι παραπάνω να πούμε εμείς;
    Όσοι το είδαν στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ας μας πουν αν τρομάξανε.

    Αμέσως μετά, ο συνήθης  ύποπτος Christopher Lee επαναλαμβάνει το θρυλικό του ρόλο στο Count Dracula, ενώ οι φίλοι του ευρωπαϊκού τρόμου δεν έχασαν στις 11 το βραβευμένο Idila (Ειδύλλιο), που ήρθε από τη Σλοβενία και μας χάρισε μια ... αξέχαστη βόλτα στα δάση της χώρας.

    Νίκος Παλάτος.


























    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 6: Σινεμά με τους επίσημους καλεσμένους (pics) Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top