F Review: Ο Μικρός Πρίγκηπας - The Little Prince - FilmBoy Review: Ο Μικρός Πρίγκηπας - The Little Prince - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Μικρός Πρίγκηπας - The Little Prince




    Ένα μικρό κορίτσι ζει με τη χωρισμένη μαμά της, σε έναν καταπιεστικό και ασφυκτικά προγραμματισμένο κόσμο ενηλίκων, που η ίδια της έχει επιβάλει.

    Μόλις μετακομίσουν, θα γνωρίσει ένα νέο, αλλόκοτο φίλο, που θα την ταξιδέψει στους «αστεροειδείς» του Μικρού Πρίγκηπα.

    Το γαλλικής παραγωγής αλλά αγγλόφωνο animation είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Antoine de Saint-Exupéry και μας συστήνει μία συμπαθέστατη μικροσκοπική ηρωίδα (με τη φωνή της Mackenzie Foy, η μικρή στο Interstellar) που ορθώνει το ανάστημά της, προκειμένου να προστατεύσει την παιδικότητα και τις επιθυμίες της, σε έναν απάνθρωπο κόσμο «σοβαρών» ενηλίκων. 

    Όλοι οι άνθρωποι γύρω της είναι δυστυχισμένοι, κλεισμένοι στην καθημερινή δουλεία τους και στις απρόσωπες σχέσεις, όπως και η μητέρα της (με τη φωνή της Rachel McAdams, Southpaw). 

    Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί ο ηλικιωμένος αεροπόρος της «διπλανής πόρτας» (Jeff Bridges, The Giver), ο οποίος και θα αποκαλύψει μία ευφάνταστη διάσταση γεμάτη από μικρούς πλανήτες, μοναδικά Τριαντάφυλλα (Marion Cotillard, Macbeth), εξημερωμένες Αλεπούδες (James Franco, Everything Will Be Fine), πονηρά Φίδια (Benicio Del Toro, Sicario) και μελαγχολικούς Πρίγκηπες (Riley Osborne / Paul Rudd, Ant-Man).

    Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αμερικανός Mark Osborne (του πρώτου Kung Fu Panda) και μαζί με τους συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει ένα πανέμορφο animation υψηλής αισθητικής (ειδικότερα στις σκηνές του «Μικρού Πρίγκηπα»).



    Το story είναι απλοϊκό, αλλά έχει δοθεί μία πραγματικά ενήλικη και γλυκόπικρη ματιά, γεμάτη κριτική διάθεση και οξυδέρκεια, η οποία καθιστά την ταινία κάτι πολύ παραπάνω από ένα χλιαρό «παιδικό». 

    Από την άλλη μεριά, δεν πιστεύω πως ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 8-9 ετών. 
    Το χιούμορ του είναι λεπτό και πατάει πάνω σε καλό timing. 

    Ο κόσμος του ονείρου και του εφιάλτη συνυπάρχουν και ενυπάρχουν ο ένας στον άλλον, με τους ήρωες να ισορροπούν στη λεπτή διαχωριστική γραμμή και να προκαλούν ευρεία γκάμα συναισθημάτων στο θεατή. 

    Το μόνο μείον της ταινίας είναι πως σε κάποια σημεία ο ρυθμός της λίγο απορυθμίζεται και επαναλαμβάνεται, χάνοντας φρεσκάδα και σφρίγος.

    Στους κινηματογράφους από 31 Δεκεμβρίου, μεταγλωττισμένο ή με υπότιτλους.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Μικρός Πρίγκηπας - The Little Prince Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top