F Review: Sicario Ο εκτελεστής - Sicario - FilmBoy Review: Sicario Ο εκτελεστής - Sicario - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Sicario Ο εκτελεστής - Sicario




    Μία ιδεαλίστρια πράκτορας του FBI επιλέγεται από μία ειδική ομάδα κρούσης, για να συμμετάσχει σε μία επικίνδυνη αποστολή εξάρθρωσης του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών.

    Η Κέιτ (Emily Blunt, Into the Woods) είναι μία δυναμική πράκτορας με ειδικότητα στην τακτική, κατάλληλη για τις μικρές αποστολές που τής αναθέτουν.

    Μετά τις απώλειες στην τελευταία της υπόθεση, θέλει οπωσδήποτε να βρει τους υπαίτιους και να τους τιμωρήσει. 
    Τότε εμφανίζεται ένας cool, εριστικός σύμβουλος (Josh Brolin, Sin City: A Dame to Kill For) και θα τής δώσει την ευκαιρία να το καταφέρει. 

    Τα πράγματα για κείνη, όμως, δεν είναι τόσο εύκολα όσο δείχνουν. 
    Ο ρόλος του Brolin είναι μυστηριώδης και αγνώστων προθέσεων και προέλευσης. 

    Οι πληροφορίες που τής δίνονται σχετικά με την επιχείρηση στα σύνορα Η.Π.Α. - Μεξικού είναι λιγοστές και ασαφείς και ο μόνος στενός φίλος - συνεργάτης, που έχει, αποκλείεται από την ομάδα. 

    Ενώ το κερασάκι στην τούρτα το βάζει η παρουσία ενός σκοτεινού, λιγομίλητου γνώστη του κυκλώματος (Benicio Del Toro, Escobar: Paradise Lost), με βίαιο παρελθόν και τακτικές ο οποίος ορίζεται και επικεφαλής τους.

    Κατά τη διάρκεια της αποστολής πρόσωπα και προσωπεία αλλάζουν συνεχώς θέσεις και μπροστά στα μάτια της Κέιτ εκτυλίσσονται πρωτόγνωρα πρωτόγονες καταστάσεις. 
    Ο αδέκαστος χαρακτήρας της δέχεται χτυπήματα μεταφορικά και κυριολεκτικά, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα είναι δικές της...ή μήπως όχι;



    O Kαναδός Denis Villeneuve -μετά το επιτυχημένο του πέρασμα στην Αμερική με τους "Prisoners"- και το παραγνωρισμένο "Εnemy" συνεχίζει δυναμικά τη φιλμογραφία του με το "Sicario". 

    Πρόκειται για ένα κράμα περιπέτειας και δράματος χαρακτήρων σκηνοθετημένο στιβαρά και σχετικά λιτά, με σεβασμό και σοβαρότητα απέναντι στο σημαντικό θέμα που πραγματεύεται. 

    Οι χαρακτήρες είναι ενδιαφέροντες, γοητευτικοί και με μυστικά που αποκαλύπτονται σταδιακά και σοφά. 
    Το σασπένς διατηρείται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και είτε κλιμακώνεται είτε αποφορτίζεται με προσεκτικές δόσεις και στις κατάλληλες στιγμές. 

    Η δραματουργική επεξεργασία κι από πλευράς σεναρίου κι από σκηνοθεσίας χαρακτηρίζεται πραγματικά προσεγμένη και καλοδουλεμένη προσφέροντάς μας ένα ολοκληρωμένο έργο με πολλές πτυχές, που δεν μένουν στο σκοτάδι.

    Στη φωτογραφία, ο βετεράνος Roger Deakins (Barton Fink, Skyfall - 12 φορές υποψήφιος για Όσκαρ!!), προσδίδει το κύρος και την εμπειρία του δημιουργεί εξαιρετικές συνθέσεις, ρεαλιστική, απλή φωτογραφία και μοναδικές εικόνες - ειδικά στη σεκάνς της νυχτερινής επιδρομής.

    Σε μία εποχή, όπου ο όρος περιπέτειας με χαρακτήρες και λεπτοδουλεμένο σενάριο έχει σχεδόν ξεχαστεί ελέω ρομπότ, σούπερ ηρώων και φτιαγμένων αυτοκινήτων που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, ταινίες όπως το "Sicario" λειτουργούν σαν οάσεις. 
    Οι σινεφίλ λοιπόν οφείλουμε να μην τις χάνουμε...

    Στους κινηματογράφους από 24 Σεπτεμβρίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Sicario Ο εκτελεστής - Sicario Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top