F TV Series review: Brooklyn Nine Nine (season 1) - FilmBoy TV Series review: Brooklyn Nine Nine (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: Brooklyn Nine Nine (season 1)


     
    Πριν ακόμα πιάσω στα χέρια μου τις νέες κωμωδίες τις προηγούμενης season, είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για το συγκεκριμένο sitcom. 

    Ο φήμες για το Brooklyn Nine Nine μιλούσαν για μια καινούρια πρόταση με αρκετό κάφρικο χιούμορ και ότι ήταν η καλύτερη νέα κωμωδία για το έτος μας.
    Πήρε και μια Χρυσή Σφαίρα.

    Το Brooklyn Nine Nine είναι αστυνομικό τμήμα στο Brooklyn (προφανώς), το οποίο έχει μερικούς από τους πιο περίεργους αστυνομικούς ever. 

    Μπλέκουν συνέχεια σε τραγικές καταστάσεις, οι δυναμικές μεταξύ τους είναι, όπως σε όλα τα sitcom, επικίνδυνες και το τμήμα είναι ένα μέρος που μπορεί να προσφέρει πολλές εκρηκτικές καταστάσεις. 

    Το Brooklyn Nine Nine είναι ένα τμήμα στο οποίο επικρατεί το χάος. 
    Οι αστυνομικοί κάνουν γενικά ό,τι θέλουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν την δουλειά τους με επιτυχία. 

    Όλα όμως θα αλλάξουν όταν καινούριος αρχηγός αναλαμβάνει ο captain Ray Holt (Andre Braugher, Salt). 

    Ο Holt δεν είναι απλά ένας μαύρος που καταλαμβάνει μια τέτοια θέση ισχύος, αλλά και ανοιχτά gay.
     

    Όπως καταλαβαίνετε, η επιτυχία του βασίστηκε στην ικανότητα του, στην αυστηρότητα του και στην επιμονή του στους τύπους και τους κανόνες. 

    Ως ο πρώτος ανοιχτά gay και μαύρος αρχηγός τμήματος, ο Holt νιώθει την πίεση και την ανάγκη να τα καταφέρει καθώς πολλοί περιμένουν να κάνει το λάθος για να τον κατηγορήσουν. 

    Μπροστά του λοιπόν θα βρει μια σειρά ικανών αλλά αντισυμβατικών (με τον τρόπο τους) ντετέκτιβ, με πρώτο και καλύτερο τον Jake Peralta του Andy Samberg

    O Samberg έκανε όνομα στο Saturday Nights Lives, κωμικό σόου που κάνει επιτυχία εδώ και χρόνια στην Αμερική, και εγώ τον έμαθα από το χιουμοριστικό συγκρότημα του The Lonely Island οι οποίοι κάνουν τρελή επιτυχία (τσεκάρετε τους στο youtube). 


    O Samberg είναι τρομερά ταλαντούχος, αλλά δεν δείχνει ακόμα όλο το εύρος των ικανοτήτων του στην μεγάλη οθόνη (εμφανίστηκε στο That’s my Boy με τον Adam Sandler όπου ήταν συμπαθητικός). 

    Φαίνεται ότι δεν μπορεί ακόμα να προσφέρει πολλά αν δεν έχει την ελευθερία να εφαρμόσει το κάφρικο χιούμορ που τον έκανε γνωστό.
     

    Και στο That’s my Boy και στο Brooklyn Nine Nine δεν μας έδειξε τις δυνατότητες του, αλλά πιστεύω ότι στο δεύτερο θα μπορέσει να αναδείξει το ταλέντο του περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. 

    Η πρώτη season κύλησε μετά από μερικά επεισόδια και το δεύτερο μισό ήταν αρκετά καλό και άξιζε την ανανέωση.
     

    Στο τμήμα λοιπόν κυριαρχούν οι χαρακτήρες του Peralta του Samberg, η Sandiago (Melissa Fumero, I Hope They Serve Beer In Hell) που είναι υπερφιλόδοξη και θαυμάζει υπερβολικά τον νέο αρχηγό, ο τσαπατσούλης Boyle (Joe Lo Truglio, Community) που είναι ερωτευμένος με την άγρια Rosa Diaz (Stephanie Beatriz).
     

    Την παράσταση όμως κλέβει ο χαρακτήρας του Terry Crews (Scary Movie 5). 
    Ο φουσκωτός σταρ αποδεικνύει ότι είναι πολύ καλός στην κωμωδία και με τον αυτοσαρκασμό του μας δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρα και αρκετό γέλιο.
     

    Μοναδικό πρόβλημα το αλά Sandler χιούμορ που εντόπισα λίγες φορές και μου έδειξε σεναριακή τεμπελιά. 
    Αν λείψουν αυτά, η σειρά θα ανεβεί κατά πολύ επίπεδο. 

    Πάντως το cameo του Sandler ήταν πραγματικά αστείο… 
    Τρώει πολύ hate από όλον τον κόσμο, αλλά εγώ πιστεύω ότι κάποιες (...κάποιες, τονίζω) από τις ταινίες του είναι πολύ καλύτερες από τις ίδιες και ίδιες που μας πασάρουν πλέον τα studio του Hollywood.
     

    Καταλήγoντας, το Brooklyn Nine Nine είναι μια σειρά πολλά υποσχόμενη, έχει καλό και φρέσκο cast και δίνει μια νέα ματιά στα sitcom. 

    Έχει όμως πολύ δρόμο αλλά λαμβάνει υποστήριξη και για αυτό πιστεύω ότι από του χρόνου θα επιστρέψει ακόμα καλύτερη. 

    Τάσος Σαμπάρ.
            
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: Brooklyn Nine Nine (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top