F Teenage Mutant Ninja Turtles trailer: Οι τέσσερις χελώνες-νίντζα του Michael Bay - FilmBoy Teenage Mutant Ninja Turtles trailer: Οι τέσσερις χελώνες-νίντζα του Michael Bay - FilmBoy
  • Latest News

    Teenage Mutant Ninja Turtles trailer: Οι τέσσερις χελώνες-νίντζα του Michael Bay


    Τους G.I. Joe τους είδαμε καθώς και τους Transformers, ώρα να πάρουνε σειρά και οι...Νιντζοχελώνες!

    Αφήνοντας για λίγο τις...τσωκο-μαντινάδες, ας μιλήσουμε για μία ακόμη μεταφορά πασίγνωστου και υπερδημοφιλούς καρτούν των 80's που μεγάλωσε γενιές και γενιές.

    Σαν χθες θυμάμαι που το Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of The Ooze (ναι, αυτό με τον Vanilla Ice και το...Ninja Rap, θυμήσου το εδώ)
    ήταν από τις πρώτες ταινίες που είδα σε κινηματογραφική αίθουσα (τσιμπήσαμε και αφισόνι μετά το πέρας της προβολής!), ενώ δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο ατελείωτο λιώσιμο των επεισοδίων σε βιντεοκασέτες ή στην τηλεόραση, σε videogames (ειδικά τα πρώτα πρώτα παιχνίδια στο πρώτο Game Boy) και φυσικά τις διάφορες φιγούρες και οχήματα που σε έκαναν να ...πρασινίζεις από το κακό σου έτσι και τα έβλεπες στο σπίτι κανενός παιδιού και συ να μην τα έχεις!

    Με άλλες τρεις live-action προσπάθειες να έχουν προηγηθεί στο παρελθόν (η πρώτη συμπαθητική και με σχετικά γκρίζα ατμόσφαιρα, οι επόμενες δύο καρα-cheesy του θανατά), μία άθλια live action σειρά στα τέλη των 90's και άλλες δύο animation σειρές (με πιο πρόσφατη την τελευταία της Nickelodeon), οι χελώνες-νίντζα ετοιμάζονται για το κινηματογραφικό τους reboot από τον Michael "Transformers" Bay ο οποίος συμμετέχει στην παραγωγή.

    Όπως φαίνεται θα δούμε μια εκμοντερνισμένη εκδοχή που θα δανείζεται στοιχεία τόσο από τα πρώτα σκοτεινά κόμικ των Kevin Eastman και Peter Laird, όσο και από την αγαπημένη πολύ πιο light σειρά κινουμένων σχεδίων των 80's-90's που εκτόξευσε τη δημοφιλία των χελωνών σε δυσθεώρητα επίπεδα (με λίγο από την αξιόλογη cgi ταινία κινουμένων σχεδίων του 2007).

    Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας:

    "Η πόλη χρειάζεται ήρωες.
    Το σκοτάδι έχει εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη όταν ο Shredder και η διαβολική Foot Clan ελέγχουν τα πάντα, από την αστυνομία μέχρι τους πολιτικούς.

    Το μέλλον είναι δυσοίωνο μέχρι που τέσσερα απόκληρα αδέρφια βγαίνουν από τους υπονόμους και ανακαλύπτουν το πεπρωμένο τους ως οι Έφηβες Μεταλλαγμένες Χελώνες Νίντζα.

    Οι Χελώνες πρέπει να συνεργαστούν με την ατρόμητη δημοσιογράφο April O'Neil (Megan Fox) και τον εξυπνάκια κάμεραμαν της Vern Fenwick (Will Arnett) για να σώσουν την πόλη και να αποκαλύψουν το διαβολικό σχέδιο του Shredder.
    "

    Το αρχικό κράξιμο που είχε φάει ο Μιχαλάκης Bay απόλυτα φυσιολογικό αφού για μια περίοδο ακουγόταν έντονα πως η προέλευση των Χελωνονιντζακίων θα ήταν εξωγήινη και η ταινία θα είχε τον πιο απλό και σκέτο τίτλο "Ninja Turtles".

    Ας είμαστε όμως ψύχραιμοι καθώς αυτή η νέα κινηματογραφική τους μεταφορά θα σέβεται ως ένα βαθμό το αρχικό υλικό αλλά από την άλλη θα απευθύνεται περισσότερο στα παιδιά της σημερινής γενιάς.

    Οι αλλαγές αφορούν την προέλευση του Shredder, ο οποίος δεν θα είναι ο Ασιάτης αντίπαλος του Splinter με το όνομα Oroku Saki αλλά ένας Αμερικάνος μεγαλοεπιχειρηματίας-επιστήμονας-μούτρο με το όνομα Eric Sachs (ο αρκετά απειλητικός William Fichtner του Prison Break) ο οποίος φαίνεται να έχει συμβάλλει στη δημιουργία των Χελωνών μαζί με τον πατέρα της April.

    Στα συν η στολή του Shredder που απ'όσο μπορεί να προσέξει κανείς φαντάζει αρκετά απειλητική και πιστή στην αυθεντική, αλλά και η μοντέρνα απόδοση των Χελωνών (δεν λείπουν τα αγαπημένα skateboards) και μάλιστα η καθεμιά με τα δικά της χαρακτηριστικά (επιστημονικά κιάλια για τον Donatello, γυαλάκια για τον Raphael, καγκούρικο-χαβαλεδιάρικο κολιέ για τον Michelangelo), αλλά και το αληθοφανές CGI (αν και τις έκαναν υπερβολικά ψηλές) δια της χρήσης mocap, όπου ηθοποιοί υποδύονται κανονικά τους χαρακτήρες και οι κινήσεις τους καταγράφονται με ειδικές κάμερες, με τους υπολογιστές και τα ψηφιακά εφέ να παίρνουν σειρά.

    Κάτι σαν την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στα Rise of The Planet of The Apes και στον Hulk από τους Avengers όπου είχαμε μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική κίνηση και απεικόνιση στους ψηφιακούς χαρακτήρες.

    Στο καστ συναντάμε την εξαφανισμένη Megan Fox ως την δημοσιογράφο-φίλη των Χελωνών April O'Neil (φαίνεται πως τα ξαναβρήκε με τον Bay), τον Will Arnett (των Arrested Development και The Office) ως τον κάμεραμαν βοηθό της Vernon Fenwick, τον Tony Shalhoub (aka Detective Monk) ως την φωνή του Δάσκαλου Splinter, τον Johnny Knoxville του Jackass ως Leonardo και τους Alan Ritchson (Raphael), Jeremy Howard (Donatello), Noel Fisher (Michelangelo) ενώ θα εμφανιστεί και η...Whoopi Goldberg ως Bernadette Thompson τη θηλυκή εκδοχή του Burne Thompson, ορίτζιναλ αφεντικού των Arpil και Vernon.

    Μόνος λόγος ανησυχίας, το όνομα του Jonathan Liebesman στη σκηνοθεσία, κάτι λογικό μετά από blockbuster μπαλαφάρες τύπου Battle Los Angeles και Wrath of the Titans, ενώ στο σενάριο έχουν ανακατευθεί οι Josh Appelbaum, Andrew Nemec των Mission Impossible: Ghost Protocol και Art Marcum, Matt Holloway, John Fusco ( σαν πολλοί δεν είναι; ) των Iron Man και ...Punisher: War Zone.

    Με άλλα λόγια και εξαιρώντας τον πρώτο Iron Man δεν έχουν και ιδιαίτερες blockbuster περγαμηνές, αφήστε που όταν ανακατεύονται πολλά κοκόρια ...εχμ σεναριογράφοι, οι ταινίες προκύπτουν συνήθως σκέτο μπάχα-low.

    Την παραγωγή έχει αναλάβει η Nickelodeon Movies, η Platinum Dunes (η εταιρεία παραγωγής του Bay) και τη διανομή η Paramount Pictures των Transformers και G.I. Joe.

    Οι αγαπημένες Χελώνες Νίντζα θα κυκλοφορήσουν 8 Αυγούστου στην Αμερική και 25 Σεπτεμβρίου στα μέρη μας.

    Δείτε παρακάτω το δεύτερο trailer, ένα σποτάκι που δείχνει για λίγο παραπάνω χρόνο τον Master Splinter και τα πρώτα teaser poster και αφήστε γνώμες.

    Ας ελπίζουμε να χειριστούν σωστά τη δράση, το χιούμορ, τις διαφορετικές προσωπικότητες των χελωνών και την αδερφική τους σχέση αλλά και να μας ανοίξει ξανά η όρεξη για πίτσες, φωνάζοντας ξανά "Cowabunga".

    Μέχρι το επόμενο υλικό λέω να ψάξω πάλι εκείνη την καταχωνιασμένη κασέτα του Game Boy...


    Kostas Tsokos.










    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Teenage Mutant Ninja Turtles trailer: Οι τέσσερις χελώνες-νίντζα του Michael Bay Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top